Κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ ζήλεψαν την «καμπάνα» της Αννας Μισελ

Κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ ζήλεψαν την «καμπάνα» της Αννας Μισελ
Τρία άτομα στην Κουμουνδουρου έχουν το «κλειδί» για να αναζητήσουν στην πλατφόρμα δωρεών - Βαριά παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Το νέο χθεσινό επεισόδιο της ΣΥΡΙΖΑϊκής ιλαροτραγωδίας προχώρησε λίγο περισσότερο από όσο θα μπορούσε να φανταστεί ο ανθρώπινος νους, εμπίπτοντας πλέον μάλλον στο ποινικό δίκαιο.

Στην προσπάθεια του κ. Κασσελάκη να «χτυπήσει» όσους του ασκούν κριτική και πρωτίστως τον Αλέξη Τσίπρα, έφθασαν στο σημείο να κάνουν φύλλο και φτερό τα προσωπικά δεδομένα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και εν συνεχεία να τα διαρρεύσουν και στον Τύπο!

Η επίμαχη διαρροή της Κουμουνδούρου ισχυριζόταν πως μόνο μία βουλευτής από τα 87 πρόσωπα που υπέγραψαν το κείμενο κριτικής στον κ. Κασσελάκη είχε συνδράμει στον έρανο για την Αυγή, επισημαίνοντας μάλιστα πως ο κ. Τσίπρας - ονομαστικά - δεν είχε ανταποκριθεί. Προφανής στόχος της διαρροής ήταν να δημιουργήσει αντίστιξη με τα «κιμπαριλίκια» του κ. Κασσελάκη, που έχοντας αναγγείλει το κλείσιμο της Αυγής - και επακόλουθα και απολύσεις - ανακοίνωσε πως θα δώσει 20.000 ευρώ για τα κομματικά μίντια.

Η οργισμένη αντίδραση του πρώην Πρωθυπουργού, επί των ημερών του οποίου ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε χρέη είχε αλλά και τα κομματικά Μέσα παρά τις δυσκολίες λειτουργούσαν, ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη. «Η αγωνία των εργαζομένων στα ΜΜΕ του κόμματος δεν μπορεί να γίνεται φθηνό εμπόρευμα για εσωκομματική κατανάλωση. Οι διαρροές ότι ο κ. Τσίπρας δεν ανταποκρίθηκε σε μία επιστολή που έλαβε μέσα σε 24 ώρες ενώ βρίσκεται στο εξωτερικό φανερώνουν τη χυδαιότητα με την οποία οι υπεύθυνοι χειρίζονται ευαίσθητα ζητήματα. Θεωρεί αυτονόητο ότι επιστρέφοντας από το εξωτερικό θα συμβάλλει στην οικονομική ενίσχυση της Αυγής. Δεν πρόκειται όμως να συμβάλλει σε παιχνίδια με τις ζωές τους» ανέφεραν κύκλοι του Αλέξη Τσίπρα.

Πέραν όμως από την οργισμένη αντίδραση, εδώ προκύπτουν σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Dnews εύλογα και διόλου αμελητέα ερωτήματα.

Διότι, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε - και δεν επιδέχεται αμφισβήτησης - η πλατφόρμα δωρεών του ΣΥΡΙΖΑ είναι σχεδιασμένη να τσεκάρει ανώνυμα τα φυσικά πρόσωπα με μοναδικό κριτήριο αν κάποιος πάει να δωρίσει πάνω από 20.000 ευρώ που επιτρέπει ο νόμος, μπλοκάροντας την δωρεά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Με λίγα λόγια, για να μπει κάποιος σε ονομαστικοποιημένη αναζήτηση απαιτείται ειδικός κωδικός - κλειδί (logs) που έχουν μόνο τρία άτομα στην Κουμουνδούρου.

Οι λόγοι για μία τέτοια ονομαστικοποιημένη «αναζήτηση» μπορεί να είναι είτε τεχνικοί, είτε φορολογικοί σε ενδεχόμενο ελέγχου. Σίγουρα δεν μπορεί να είναι το κουτσομπολιό, πολλώ δε μάλλον η διαρροή προσωπικών δεδομένων στα μίντια για πολιτικές σκοπιμότητες.

Άρα για να το συνοψίσουμε, το «ξεκλείδωμα» της πλατφόρμας για κουτσομπολιό και η διαρροή για το αν έκανε κάποιος δωρεά ή όχι δεν συνιστά απλά βαρύτατο ηθικό παράπτωμα. Συνιστά κακόβουλη χρήση του καταλόγου των εκλογέων, στη βάση δεδομένων του οποίου στηρίζεται για τη λειτουργία της πλατφόρμας δωρεών.
Για να το κάνουμε ακόμα πιο λιανά, αν θέλει ο Τσίπρας μπορεί κάλλιστα να βάλει τα άτομα που έχουν το «κλειδί» της πλατφόρμας και τον DPO για τα προσωπικά δεδομένα, να κάνουν έρανο μαζί με την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου για να πληρώνουν πρόστιμα για διαρροή προσωπικών δεδομένων.

Αυτά για σήμερα, και θα επανέλθουμε, αν χρειαστεί, και με ονόματα.

# TAGS