Πρόσκληση της Jacinda Ardern στην Έφη Αχτσιόγλου για το πρόγραμμα Field

Πρόσκληση της Jacinda Ardern στην Έφη Αχτσιόγλου για το πρόγραμμα Field
Πρόσκληση για το νέο πρόγραμμα Field, μία μεγάλη πρωτοβουλία για προοδευτικές πολιτικές ανά τον κόσμο απέστειλε σε 14 ευρωπαίους προοδευτικούς πολιτικούς η πρώην Πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Jacinda Ardern.

Από την Ελλάδα την τιμητική της είχε η βουλεύτρια της Νέας Αριστεράς και πρώην υπουργός Εργασίας,Έφη Αχτσιόγλου, η οποία μαζί με ακόμα 13 πολιτικούς από την Ευρώπη θα συγκροτήσουν το πρόγραμμα Field. Η πρώτη συνεδρίαση του ετήσιου προγράμματος που θα λάβουν χώρα διάφορα workshops για προοδευτικές πολιτικές, θα διεξαχθεί σε συνεδριακό κέντρο στη λίμνη Κόμο της Ιταλίας στα τέλη Ιουλίου.

Όταν είχε ανακοινώσει την πρωτοβουλία της η πρώην πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας τόνιζε πως «το πρόγραμμα Field αποσκοπεί στη δημιουργία ενός δικτύου πολιτικών και πολιτικών ηγετών που βλέπουν από την ίδια σκοπιά τα πράγματα, με ρεαλιστικό ιδεαλισμό, που μιλούν στους ανθρώπους θετικά και προτάσσουν την ελπίδα απέναντι στο φόβο και θέλουν να ενώσουν παρά να διαχωρίσουν, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί τις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας».

Σε δήλωσή η κ. Αχτσιόγλου αναφέρει:

«Με μεγάλη τιμή και χαρά δέχθηκα την πρόταση της πρώην πρωθυπουργού της Νέας Ζηλανδίας, Jacinda Ardern, να είμαι μία εκ των 14 έμπειρων Ευρωπαίων προοδευτικών πολιτικών που θα συγκροτήσουμε το νέο της πρόγραμμα “Field”.

Η Jacinda Ardern έχοντας υπάρξει μια από τις νεότερες γυναίκες πρωθυπουργούς στον κόσμο, υποστήριξε και ανέδειξε έναν τρόπο ηγεσίας εντελώς διαφορετικό από τους παγιωμένους. Ένα μοντέλο ηγεσίας που βασίζεται στην ενσυναίσθηση, στην κινητοποίηση μέσω της ελπίδας και όχι του φόβου, στην οικοδόμηση δημόσιας στήριξης μέσω της κατανόησης των προβλημάτων και της συζήτησης και όχι της επιβολής και της ισχύος.

Είναι πραγματικά συγκινητικό ότι η Jacinda Ardern και η ομάδα της είδαν σε εμένα -όπως μου είπαν- παρόμοια χαρακτηριστικά «πλοήγησης» στην πολιτική και μου πρότειναν να συμμετάσχω, μαζί με άλλους 13 σπουδαίους ευρωπαίους πολιτικούς, σ’ αυτό το πρόγραμμα.

Σκοπός του προγράμματος η ανταλλαγή εμπειριών, η αλληλοϋποστήριξη, η δημιουργία μιας κοινότητας πολιτικών με παρόμοια χαρακτηριστικά, η έμπνευση για να προσφέρουμε περισσότερα από τις θέσεις που υπηρετούμε».