Βουλή: Το «χρίσμα» Πιερρακάκη στην Άννα, οι «Μάικ Λαμάρ» της Ολομέλειας και τα «μαγικά» Τζιοβάνι στο εντευκτήριο

Βουλή: Το «χρίσμα» Πιερρακάκη στην Άννα, οι «Μάικ Λαμάρ» της Ολομέλειας και τα «μαγικά» Τζιοβάνι στο εντευκτήριο
Γλώσσα λανθάνουσα… την επιθυμία του προδίδει, θα μπορούσαμε να πούμε για τον Κυριάκο Πιερρακάκη, που «έχρισε» ως αρχηγό του ΠΑΣΟΚ την Άννα Διαμαντοπούλου.

«Όταν κυβερνήσατε επί ηγεσίας Διαμαντοπούλου είχατε σαν σύνθημα το “πρώτα ο μαθητής», είπε απευθυνόμενος στην «πράσινη» Κ.Ο. ο υπουργός, για να διορθώσει αμέσως, εξηγώντας πως ήθελε να πει επί «ηγεσίας Διαμαντοπούλου στο υπ. Παιδείας».

Τα «μαγικά» της Ολομέλειας

Πάντως για τη σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και για τις θέσεις της στο θέμα των ιδιωτικών πανεπιστημίων ο υπουργός δεν είπε και τα καλύτερα, σημειώνοντας με νόημα πως ούτε «ο μάγος Μάικ Λαμάρ δεν θα μπορούσε να τις βρει».

Κάπως έτσι απάντησε στον Στέφανο Παραστατίδη που επίσης επικαλέστηκε τον Μάικ Λαμάρ για να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο με ένα «μαγικό τρόπο και με ένα κοινοβουλευτικό πέπλο έχει εξαφανίσει το “μη” από τα μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια.

«Σάμπα» στο εντευκτήριο

Την ίδια ώρα ένας άλλος «μάγος», του ποδοσφαίρου συγκεκριμένα, εθεάθη στο Μέγαρο του Κοινοβουλίου. Ο λόγος για τον Βραζιλιάνο Τζιοβάνι, η παρουσία του οποίου προκάλεσε ένα μικρό χαμό, με τους υπαλλήλους και όχι μόνο να σπεύδουν να μιλήσουν και να φωτογραφηθούν μαζί του στο εντευκτήριο.

Ο Τζιοβάνι βρέθηκε στη Βουλή μαζί με τον Ολυμπιονίκη του Ταεκβοντό Μιχάλη Μουρούτσο, όπως μάθαμε μετά από πρόσκληση του «Σπαρτιάτη» Γιάννη Κόντη. Η επίσκεψή τους ήταν «καταδρομική» καθώς μια που εντοπίστηκαν στο εντευκτήριο και μια που είχαν αποχωρήσει από το Κοινοβούλιο.

Χρηματοδότηση στους Σπαρτιάτες για τις ευρωεκλογές!

Και μιας και πιάσαμε τους Σπαρτιάτες, εντύπωση έχει προκαλέσει απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών, για τη χρηματοδότηση του κόμματος στις ευρωεκλογές του Ιουνίου, αν και έχουν αποκλειστεί από την εκλογική διαδικασία με απόφαση του Αρείου Πάγου.

Ειδικότερα, στη σχετική απόφαση (49115 - 25/06) που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως και αφορά την εκλογική χρηματοδότηση των κομμάτων, το ποσό που αντιστοιχεί στου Σπαρτιάτες είναι 59.998,58 ευρώ.

Ελεύθερος κι ωραίος

Μένοντας στους Σπαρτιάτες, πάμε σε έναν «πρώην». Ο λόγος για τον Κωνσταντίνο Φλώρο που έχει επιστρέψει για τα καλά στη Βουλή από τις αρχές του μήνα, μετά το επεισόδιο με τον Βασίλη Γραμμένο.

Τώρα, θα αναρωτηθείτε πως γίνεται να βρίσκεται στη Βουλή ενώ υπάρχει το περιοριστικό εις βάρος του μέτρο μετά τη σύλληψή του για την επίθεση, να μην πλησιάζει κάτω από τα 50 μέτρα τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης;

Ο ίδιος έκανε ένσταση στην απόφαση, η απόφαση μειώθηκε στα 10 μέτρα και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αν είναι μικρότερη, αρκεί να μην είναι «ενεργητική» η στάση του όταν τον βλέπει. Με λίγα λόγια, αν γυρνάει την πλάτη του όταν περνάει ο Γραμμένος, όλα καλά.

Στ. Σ.

# TAGS

NETWORK