Χωρίς αντιπρόεδρο στο Ευρωκοινοβούλιο από το 2002 η Ελλάδα!

Χωρίς αντιπρόεδρο στο Ευρωκοινοβούλιο από το 2002 η Ελλάδα!
Μειώνεται όλο και περισσότερο η απήχηση της χώρας στα κέντρα επηρεασμού των αποφάσεων!-Το παράδειγμα της Πορτογαλίας.

Για πρώτη φορά μετά από 22 χρόνια δεν θα υπάρχει Έλληνας αντιπρόεδρος στο Ευρωκοινοβούλιο! Από καμία ευρωκοινοβουλευτική ομάδα!

Τα τελευταία δέκα χρόνια, από το 2014, αντιπρόεδρος ήταν ο Δημήτρης Παπαδημούλης, που αν και προερχόταν από μια μικρή ομάδα, αυτή της αριστεράς, έπαιξε σημαντικό ρόλο στις Βρυξέλλες.

Από το 2002 αντιπρόεδροι είχαν επίσης εκλεγεί οι Γιώργος Δημητρακόπουλος (ΝΔ), Αντώνης Τρακατέλλης (ΝΔ), Ρόδη Κράτσα (ΝΔ), Σταύρος Λαμπρινίδης (ΠΑΣΟΚ), Άννυ Ποδηματά (ΠΑΣΟΚ), Γιώργος Παπαστάμκος (ΝΔ), αλλά και για ένα μικρό διάστημα, πριν την προφυλάκισή της, η Εύα Καϊλή (ΠΑΣΟΚ).

Η χώρα μας, με τις επιλογές των αρχηγών για τη στελέχωση των ευρωψηφοδελτίων, αλλά και με την επιλογή Μητσοτάκη να μην αλλάξει τον εκλογικό νόμο, χάνει έδαφος ως προς την επιρροή της σε Στρασβούργο και Βρυξέλλες, αλλά και σε άλλα κέντρα εξελίξεων στο εξωτερικό.

Η Πορτογαλία, πχ, μια χώρα παρόμοια με την Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια, μεταξύ άλλων, είχε στην ΕΕ τον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο πρόεδρο της Κομισιόν, τώρα θα έχει τον Αντώνιο Κόστα πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ενώ Πορτογάλος είναι και ο Αντόνιο Γκουτέρες, Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Θλίψη....

ΥΓ: Ο Γιάννης Μανιάτης, πάντως, εξελέγη αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, ενώ ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δεν κατόρθωσε να εκλεγεί αντιπρόεδρος του

ΕΛΚ, αφού "προδόθηκε" από Μητσοτάκη και Βέμπερ!

Β.Σκ.