Ο Πληροφοριοδότης

Γιατί Κασσελάκης και Ηλιόπουλος έκρυβαν την παραίτηση μία εβδομάδα

Γιατί Κασσελάκης και Ηλιόπουλος έκρυβαν την παραίτηση μία εβδομάδα
Η επιστολή παραίτησης του Όθωνα Ηλιόπουλου φέρει την ημερομηνία 5 Αυγούστου και έμεινε κρυφή ως τις 10 Αυγούστου.

Μπορεί να πέρασε στα ψιλά, καθώς όλο το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στην παραίτηση Ηλιόπουλου και το ντόμινο που αυτή επιφέρει στον ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, πληροφοριοδότης της στήλης μας επεσήμανε κάτι για την επιστολή παραίτησης του Όθωνα Ηλιόπουλου, που ενδεχομένως να κρύβει ακόμα μεγαλύτερη είδηση.

Βλέπετε, η επιστολή παραίτησης από την έδρα του βουλευτή Επικρατείας φέρει την ημερομηνία 5 Αυγούστου, δηλαδή έχει αποσταλεί από την περασμένη Δευτέρα.

Τι είναι λοιπόν αυτό που έκανε τον παραιτηθέντα κ. Ηλιόπουλο και τον Στέφανο Κασσελάκη να κρατήσουν κρυφή την παραίτηση ως τις 10 Αυγούστου και να τη δώσουν στη δημοσιότητα βράδυ Σαββάτου;

Απάντηση προς το παρόν από το ρεπορτάζ δεν έχουμε. Ίσως όμως οι απαντήσεις να βρίσκονται στα όσα είχαν προηγηθεί της 5ης Αυγούστου. Δηλαδή η αποκάλυψη για τη «γούρνα» ποδόλουτρου του κ. Κασσελάκη στις Σπέτσες και πρωτίστως η μετωπική σύγκρουση με τον Παύλο Πολάκη, που οδήγησε στην απώλεια του βασικότερου συμμάχου του Στέφανου Κασσελάκη στο εσωκομματικό παίγνιο και την ανάδειξή του σε βασικό δελφίνο, σε μία χρονική συγκυρία εξαιρετικά κρίσιμη για την πολιτική του επιβίωση, δύο μήνες πριν το καταστατικό συνέδριο.

Υ.Γ. Το μπαράζ συντονισμένων και πανομοιότυπων δηλώσεων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που αίφνης είδαν το φως το αληθινό στο πρόσωπο του κ. Κασσελάκη για την «ευκαιρία» να του δοθεί η έδρα του παραιτηθέντα «υπέρ του» Όθωνα Ηλιόπουλου, αγνοώντας τον Πρόεδρο της Βουλής και τη σειρά ανακήρυξης εκλεγέντων καθώς και αναπλήρωσης των βουλευτών Επικρατείας από τον Άρειο Πάγο, φιλοτέχνησε ένα ακόμα γκροτέσκο σκηνικό στην Κουμουνδούρου.

Ωστόσο, ανέδειξε και κάτι ακόμα. Ότι από τους βουλευτές και στελέχη που τάχθηκαν υπέρ της καταστρατήγησης του εκλογικού νόμου για χάρη του κ. Κασσελάκη απουσιάζουν παντελώς όσοι βρίσκονται στο περιβάλλον του Παύλου Πολάκη.

Αλήθεια, ο κ. Πολάκης θέλει τον Στέφανο Κασσελάκη στη Βουλή ή του δημιουργεί προσκόμματα σε πιθανούς σχεδιασμούς του μία τέτοια εξέλιξη;

Ν.Α.