Ο Πληροφοριοδότης

Πώς αμφισβητείται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Πώς αμφισβητείται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Τι προβλέπει το Καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Θέμα αμφισβήτησης του Στέφανου Κασσελάκη και αλλαγής ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ έθεσε ο Παύλος Πολάκης στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε πως δεν σηκώνει το γάντι και πως όποιος θέλει να τον αμφισβητήσει να καταθέσει πρόταση μομφής στην Κεντρική Επιτροπή.

Σύμφωνα με το Καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ αν το 50%+1 των μελών της Κεντρικής Επιτροπής άρει την εμπιστοσύνη του προς τον πρόεδρο συγκαλείται έκτακτο συνέδριο και, εφόσον προφανώς ληφθεί απόφαση, τα μέλη και οι φίλοι εκλέγουν νέο πρόεδρο.

Τα κενά, ωστόσο, είναι πολλά και επί των ερμηνειών του Καταστατικού θα υπάρξουν νέες συγκρούσεις!

Τι προβλέπει το Καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ

Το Καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει τα εξής για τον πρόεδρο του κόμματος: «Ο/Η πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εκπροσωπεί δημόσια το κόμμα και είναι πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, εάν είναι βουλευτής. Σε περίπτωση που ο/η πρόεδρος του κόμματος δεν είναι βουλευτής, η Κοινοβουλευτική Ομάδα εκλέγει τον/την πρόεδρό της. Η απόφαση αυτή της Κ.Ο. χρειάζεται την επικύρωση της Κεντρικής Επιτροπής. Ο/Η πρόεδρος λειτουργεί στο πλαίσιο των αποφάσεων της Κεντρικής Επιτροπής. Σε περίπτωση άρσης της εμπιστοσύνης της Κεντρικής Επιτροπής από το 50% +1 των μελών της προς τον πρόεδρο συγκαλείται έκτακτο συνέδριο».

Όλα του γάμου δύσκολα...

Β.Σκ.