Πολιτική

Θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ θέτει ο Πολάκης: Ο Κασσελάκης δεν μπορεί - Κασσελάκης: Δεν σηκώνω το γάντι, όποιος θέλει να κάνει μομφή στην ΚΕ

Θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ θέτει ο Πολάκης: Ο Κασσελάκης δεν μπορεί - Κασσελάκης: Δεν σηκώνω το γάντι, όποιος θέλει να κάνει μομφή στην ΚΕ
Ξεκάθαρα θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ έθεσε ο Παύλος Πολάκης.

Θέμα ηγεσίας έθεσε πριν από ελάχιστη ώρα στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ο Παύλος Πολάκης, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες.

Συγκεκριμένα, ο Χανιώτης βουλευτής φέρεται να δήλωσε ενώπιον των μελών του οργάνου ότι «χρειάζεται πρόγραμμα και μια μεγάλη προοδευτική συμμαχία», εκτιμώντας στη συνέχεια πως «η σημερινή ηγεσία δεν μπορεί».

Πέρα από την ευθεία αμφισβήτηση του Στέφανου Κασσελάκη, ο Παύλος Πολάκης εμφανίστηκε διατεθειμένος να διεκδικήσει ο ίδιος την προεδρία του κόμματος, δηλώνοντας: «Εγώ θα φανώ χρήσιμος».

Στον Παύλο Πολάκη απάντησε ο Στέφανος Κασσελάκης: «Εγώ δεν σηκώνω το γάντι, όποιος θέλει να κάνει μομφή στην Κεντική Επιτροπή». 

Πώς αμφισβητείται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Τι προβλέπει το Καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με το Καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ αν το 50%+1 των μελών της Κεντρικής Επιτροπής άρει την εμπιστοσύνη του προς τον πρόεδρο συγκαλείται έκτακτο συνέδριο και, εφόσον προφανώς ληφθεί απόφαση, τα μέλη και οι φίλοι εκλέγουν νέο πρόεδρο. Τα κενά, ωστόσο, είναι πολλά και επί των ερμηνειών του Καταστατικού θα υπάρξουν νέες συγκρούσεις!

Τι προβλέπει το Καταστατικό:

Το Καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει τα εξής για τον πρόεδρο του κόμματος:

«Ο/Η πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εκπροσωπεί δημόσια το κόμμα και είναι πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, εάν είναι βουλευτής. Σε περίπτωση που ο/η πρόεδρος του κόμματος δεν είναι βουλευτής, η Κοινοβουλευτική Ομάδα εκλέγει τον/την πρόεδρό της. Η απόφαση αυτή της Κ.Ο. χρειάζεται την επικύρωση της Κεντρικής Επιτροπής. Ο/Η πρόεδρος λειτουργεί στο πλαίσιο των αποφάσεων της Κεντρικής Επιτροπής. Σε περίπτωση άρσης της εμπιστοσύνης της Κεντρικής Επιτροπής από το 50% +1 των μελών της προς τον πρόεδρο συγκαλείται έκτακτο συνέδριο».

Η προδιαγεγραμμένη υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

Πάντως όπως από το πρωί έγραψε ο Βασίλης Σκουρής στα Παιχνίδια Εξουσίας, την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ προανήγγειλε εμμέσως πλην σαφώς μέσω του διαδικτύου το βράδυ της Τετάρτης ο Παύλος Πολάκης!

«Παύλο, ο κόμπος έφτασε στο χτένι που λένε στο χωριό μου. Ζητάμε εκλογές και κατέβα υποψήφιος» του έγραψε στο λογαριασμό του υποστηρικτής του.

«Όλα στην ώρα τους», ήταν η απάντηση του Παύλου Πολάκη, με τον «αψύ Σφακιανό» να αναγγέλλει ουσιαστικά την υποψηφιότητά του.

Όλα δείχνουν, όπως πολλές φορές έχουν γράψει το Dnews και ο Φοίβος Κλαυδιανός το τελευταίο διάστημα πως η ρήξη των σχέσεων του Παύλου Πολάκη με τον Στέφανο Κασσελάκη είναι οριστική, παρά τις διάφορες μεσολαβητικές προσπάθειες για την αποτροπή της- μεταξύ των οποίων προφανώς και από τον διευθυντή του γραφείου του προέδρου του κόμματος Μανώλη Καπνισάκη! Μετά τη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα για την επίθεση κατά συνεργάτιδας του Άδωνι Γεωργιάδη και την έμμεση στήριξη από την ηγεσία της Αθηνάς Λινού, η ιδέα της διεκδίκησης της ηγεσίας ωρίμασε στο μυαλό του "αψύ" Σφακιανού και η απόφαση ελήφθη.