Ο Πληροφοριοδότης

Όταν τον Φεβρουάριο το Dnews είχε αποκαλύψει τα σχέδια Κασσελάκη

Όταν τον Φεβρουάριο το Dnews είχε αποκαλύψει τα σχέδια Κασσελάκη
Η δημοσιοποίηση του ερωτηματολογίου με τα σχέδια του Στέφανου για αλλαγή του ονόματος του ΣΥΡΙΖΑ και μετατόπισή του από την αριστερά στην κεντροαριστερά.

Ήταν 17 Φεβρουαρίου όταν το Dnews (ΕΔΩ) είχε αποκαλύψει τα σχέδια του Στέφανου Κασσελάκη για αλλαγή του ονόματος του ΣΥΡΙΖΑ και μετατόπισή του από την αριστερά στην κεντροαριστερά.

Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ τον έβλεπε ακόμα με συμπάθεια ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας, ενώ μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων της Κουμουνδούρου πίστευε ότι θα μπορούσε να επαναφέρει το κόμμα στην κυβέρνηση, καθώς «μπορεί να κερδίσει τον Μητσοτάκη»!

Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έκρυψε ούτε στιγμή ότι θέλει να μετατρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα κόμμα ανάλογο του Δημοκρατικού Κόμματος των Ηνωμένων Πολιτειών, δηλαδή σε ένα «προσωποκεντρικό κόμμα», χωρίς σπονδυλική στήλη και οργανώσεις, με τον πρόεδρο να έχει «αδιαμεσολάβητη σχέση» με τα μέλη και τους ψηφοφόρους του.

Το Dnews αποκάλυψε ερώτημα που υπήρχε στο isyriza για το αν τα μέλη και οι φίλοι θέλουν να αλλάξει όνομα το κόμμα, αλλά και αν θέλουν ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι αριστερά ή κεντροαριστερά. Με την αποκάλυψη, που υποβαθμίστηκε από την Κουμουνδούρου και εν συνεχεία διαψεύστηκε, ξεκίνησαν οι πρώτες δημόσιες συζητήσεις για το τι πραγματικά επιδιώκει ο Στέφανος Κασσελάκης, αλλά και οι πρώτες αντιπαραθέσεις.

Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι ακόμα και σήμερα ουδείς γνωρίζει πόσα μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ απάντησαν στο συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο, αλλά και τι αποτελέσματα υπήρξαν.

Β.Σκ.