Ιστορίες με... Καμπόσους 

Ιστορίες με... Καμπόσους  Φωτογραφία: Βασίλης Παπαδόπουλος/Eurokinissi
Ο Καμπόσος δεν είναι μόνος, υπάρχουν αρκετοί Καμπόσοι στη ΝΔ που έχουν ετοιμάσει τις αποσκευές τους και περιμένουν στην αποβάθρα το επόμενο τρένο.

Ο πρώην δήμαρχος Άργους – Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος έγινε ευρύτερα γνωστός το 2018, όταν είχε δικαιολογήσει επίθεση που είχε δεχτεί ο Γιάννης Μπουτάρης χαρακτηρίζοντάς τον «προδότη». Επειδή δεν υπέστη κάποια κύρωση συνέχισε ακάθεκτος στο δρόμο της ακροδεξιάς μισαλλοδοξίας, χλευάζοντας τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης ότι έχει την προστασία των Εβραίων γιατί «φοράει καπελάκι».

Ο Κ. Μητσοτάκης δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς και τον διέγραψε, γιατί, διαφορετικά, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο θα αγρίευε. Το 2023, όμως, όταν το θέμα είχε πια ξεχαστεί από τους περισσότερους, ο Καμπόσος, χωρίς να πάψει να είναι Καμπόσος, γύρισε στη «γαλάζια» αγκαλιά και επανεντάχθηκε στη ΝΔ. 

Τώρα παίρνει το καπελάκι του και φεύγει μόνος του, αναζητώντας, προφανώς, στέγη πιο δεξιά. Έκανε δημόσιο αίτημα διαγραφής του από τη ΝΔ εξηγώντας: «Το κόμμα που αφιέρωσα τη ζωή μου έχει ξεστρατίσει. Δεν προστατεύει πια τις αξίες του Ελληνισμού, δεν διαφυλάσσει την μοναδικότητα της Ορθοδοξίας, δεν πιστεύει στο κύτταρο της παραδοσιακής Οικογένειας και στηρίζει κυβερνήσεις και οργανισμούς που δρουν εις βάρος του Εθνικού Συμφέροντος κάνοντας συνεχείς παραχωρήσεις σε κράτη εχθρικά προς εμάς».

Αναφέρει επίσης ότι «η σαπίλα του περιβάλλοντος Σημίτη έφτασε να γίνει Διοικούσα Ομάδα του κόμματος των Νοικοκυραίων και των Πατριωτών. Η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη και των μη αιρετών στελεχών που καθορίζουν την πολιτική της δεν με εκφράζει πια. Απεμπόλησε την αποστολή της να υπηρετεί τον λαό και κατάντησε προαγωγός συμφερόντων λίγων οικογενειών».

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Καμπόσος θα βρει δουλειά, αν όχι στη «Φωνή Λογικής» που είναι το πιθανότερο, στο κόμμα του Βελόπουλου ή στη ΝΙΚΗ. 

Το συμπέρασμα είναι ότι όταν η δεξιά αφομοιώνει την ακροδεξιά το πληρώνει κάποια στιγμή ακριβά. Και ότι ο Καμπόσος δεν είναι μόνος, υπάρχουν αρκετοί Καμπόσοι στη ΝΔ που έχουν ετοιμάσει τις αποσκευές τους και περιμένουν στην αποβάθρα το επόμενο τρένο. 

Α. Σ.