Ο Πληροφοριοδότης

Σε αναζήτηση δανείου ο ΣΥΡΙΖΑ: Πρώτη «στάση» η Εθνική - Διαψεύδει η Κουμουνδούρου

Σε αναζήτηση δανείου ο ΣΥΡΙΖΑ: Πρώτη «στάση» η Εθνική - Διαψεύδει η Κουμουνδούρου Φωτογραφία: ΙΝΤΙΜΕ/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, φέρεται να κατέθεσε αίτημα για συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας.

Πράξη φαίνεται πως κάνει ο Νίκος Παππάς την άρση του δόγματος μηδενισμού δανεισμού την οποία προανήγγειλε προχθές από τη ΔΕΘ, βολιδοσκοπώντας σε πρώτη φάση την Εθνική Τράπεζα για τον δανεισμό του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του κόμματος κατέθεσε αίτημα για συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας, Παύλο Μυλωνά, για να πάρει στην ουσία μια «πρώτη προσφορά».

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρουν στο Dnews πως εξετάζεται η αποστολή αντίστοιχων αιτημάτων και στους επικεφαλής των υπόλοιπων συστημικών τραπεζών, στο πλαίσιο της αναζήτησης του πιο ευνοϊκού πλαισίου δανεισμού. Άγνωστο παραμένει αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα χτυπήσει την πόρτα της Attica Bank, της οποίας το ιδιωτικό μετοχικό σχήμα είχε βάλει «απέναντι», ο Στέφανος Κασσελάκης.

Πηγές του κόμματος αναφέρουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα παρέχει εγγυήσεις για τον δανεισμό – ακίνητη περιουσία – τονίζοντας πως δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση για κινήσεις με στόχο τη σύναψη ενός «θαλασσοδανείου», αντίστοιχο με αυτά που κατηγορεί πως έχουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

ΣΣ: Το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σε επικοινωνία με το Dnews διαψεύδει ότι μέχρι αυτή τη στιγμή έχει γίνει η οποιαδήποτε ενέργεια για τραπεζικό δανεισμό. 

Σ.Σ.