Ο Πληροφοριοδότης

Ο Θόδωρος Μαργαρίτης «πυροβολεί»... κατά ριπάς!

Ο Θόδωρος Μαργαρίτης «πυροβολεί»... κατά ριπάς!
Αν γυρίσουμε πίσω το ρολόι της ιστορίας κάποιοι σημερινοί κεντρώοι δεν θα ήταν με τον Καρτάλη αλλά με τον Πλαστήρα όταν εκτελέστηκε ο Μπελογιάννης, αναφέρει σε ανάρτησή του.

Απάντηση σε όσους επισείουν τον κίνδυνο «συριζοποίησης» του ΠΑΣΟΚ, σε αυτούς δηλαδή που επιτίθενται πρωτίστως στον Χάρη Δούκα δίνει ο Θόδωρος Μαργαρίτης, στέλεχος της Χαριλάου Τρικούπη και επικεφαλής της «Ανανεωτικής Αριστεράς».

«Όταν συνειδητοποιώ ότι με αυτό το επιχείρημα περί 'συριζοποίησης' κρύβονται πρώην Αριστεροί που θυμίζουν Γεωργαλά, ο οποίος αν θυμάστε από πρώην Κομμουνιστής έγινε ο ιδεολογικός αγκιτάτορας της χούντας, μού έρχεται ναυτία», αναφέρει χαρακτηριστικά, ενώ τονίζει στην ανάρτησή του πως όπως το «αντιδεξιό» μέτωπο ανήκει στο παρελθόν, έτσι πρέπει να γίνει και με το «αντιΣΥΡΙΖΑ» μέτωπο. «Εκτός για μερικούς Κεντρώους που αν γυρίσουμε πίσω το ρολόι της ιστορίας δεν θα ήταν με τον Καρτάλη αλλά με τον Πλαστήρα όταν εκτελέστηκε ο Μπελογιάννης. Δεν είναι ίδια η ιστορική στιγμή αλλά είναι ίδιος ο αντικομμουνισμός» επισημαίνει με νόημα.

Η ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ

Στην πρώτη του ανάρτηση ο Θ. Μαργαρίτης επισημαίνει.

ΣΥΡΙΖΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΟΦΟΒΙΑ.

Το ακούμε συχνά. Ειδικά για το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. Τώρα πια είναι και λίγο αστείο να διακινείται μια φοβία με τον ΣΥΡΙΖΑ σε πλήρη διάλυση. Βέβαια, παύει να είναι αστείο όταν κάτω από αυτό το στερεότυπο αντιπαράθεσης υποκρύπτεται από ψύχωση εναντίον όλης της Αριστεράς μέχρι και μπρουτάλ αντικομμουνισμός. Έφυγα από τον ΣΥΡΙΖΑ με σκληρή σύγκρουση και δεν έχω κανένα λόγο να είμαι ευγενικός με αυτό πού άφησα πίσω μου. Όταν όμως συνειδητοποιώ ότι με αυτό το επιχείρημα περί «συριζοποίησης» κρύβονται πρώην Αριστεροί που θυμίζουν Γεωργαλά, ο οποίος αν θυμάστε από πρώην Κομμουνιστής έγινε ο ιδεολογικός αγκιτάτορας της χούντας, μού έρχεται ναυτία. Η λογική που έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία υπέστη στρατηγική ήττα. Και οι περισσότεροι στον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι τα ξανασκέφτονται όλα. Όπως λοιπόν το «αντιδεξιο» σύνδρομο ανήκει στο παρελθόν έτσι και το αντιΣΥΡΙΖΑ λογικά πρέπει να κλείσει τον κύκλο του. Εκτός για μερικούς Κεντρώους που αν γυρίσουμε πίσω το ρολόι της ιστορίας δεν θα ήταν με τον Καρτάλη αλλά με τον Πλαστήρα όταν εκτελέστηκε ο Μπελογιάννης. Δεν είναι ίδια η ιστορική στιγμή αλλά είναι ίδιος ο αντικομμουνισμός.

ΚΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Η δεύτερη ανάρτησή του έχει ως εξής:

Εν τω μεταξύ οι πρώην Αριστεροί που έχουν γίνει Κυριακίστας έχουν έχθρα και για την Μαρία Καριστιανού (κουβέντα για τα Τέμπη) και για την Μάγδα Φύσσα (κουβέντα για τα αντιφασιστικά κινήματα)
Αντιπαθούν όσους ασχολούνται με τα δικαιώματα των μεταναστών. Υποτιμούν όσους μιλάνε για αστυνομική βία. Εκνευρίζονται με όσους χρησιμοποιούν την λέξη «κοινωνικές τάξεις». Υποτιμούν κάθε διεκδίκηση για δημόσιο χώρο (παιδεία, υγεία, ασφάλεια). Με δύο λόγια θυμίζουν τον Κώστα Βάρναλη που έλεγε: «Αχ, πού ‘σαι νιότη που ‘δειχνες πως θα γινόμουν άλλος».

Αντί λοιπόν για την ΚΝΕ, τον ΡΗΓΑ, την Β'Πανελλαδική, το ΕΚΚΕ, το ΚΚΕ Μ-Λ, τον αναρχοαυτόνομο χώρο, ας έκαναν μια βόλτα από την ΟΝΝΕΔ-άντε και την ΕΔΗΝ- να ήταν συνεπείς σήμερα. Για να μην μας ταλαιπωρούν με την σοφία τους τώρα που μεγάλωσαν.