Οι παλιές αγάπες πάνε στον παράδεισο - Βέμπερ αδειάζει Μητσοτάκη

Οι παλιές αγάπες πάνε στον παράδεισο - Βέμπερ αδειάζει Μητσοτάκη
Σε παραίτηση οδηγείται ο Θανάσης Μπακόλας -Μεγάλη ήττα της ΝΔ στις Βρυξέλλες.

Ο Θανάσης Μπακόλας, στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, εμφανίστηκε στα ελληνικά μέσα ως το πρόσωπο που λύνει και δένει στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, στο οποίο ορίστηκε Γραμματέας, στο πλευρό του προέδρου Μάνφρεντ Βέμπερ.

Ο οποίος Μ. Βέμπερ για μεγάλο χρονικό διάστημα στήριξε σε απόλυτο βαθμό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον οποίο είχε απόλυτη συνεργασία.

Τώρα ο Μ. Βέμπερ «πριονίζει» τον Θ. Μπακόλα παίρνοντας τα 2/3 περίπου των αρμοδιοτήτων του τα οποία και μεταβιβάζει στον Γενικό Διευθυντή, έναν Βέλγο ευρωβουλευτή που απέτυχε να επανεκλεγεί και ο οποίος είναι της απολύτου εμπιστοσύνης του.

Ο Θ. Μπακόλας, σύμφωνα με τις πληροφορίες, είναι έτοιμος να επιβάλλει την παραίτησή του, όμως είναι φανερό πως ο Βέμπερ «αδειάζει» τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι ...παλιές αγάπες φαίνεται να πάνε στον παράδεισο.

Η περιθωριοποίηση Μπακόλα, άλλωστε, δεν είναι το πρώτο «άδειασμα» Μητσοτάκη από τον Βέμπερ.

Είχαν προηγηθεί η μη ανάδειξη «γαλάζιου» αντιπροέδρου στο Ευρωκοινοβούλιο για πρώτη φορά μετά από ...δεκαετίες, η αποτυχία εκλογής Μεϊμαράκη στην αντιπροεδρία του ΕΛΚ (τώρα αποκαλύπτονται τα παραμύθια ότι έφταιγε ο Μεϊμαράκης που ...δεν κινητοποιήθηκε), ενώ τώρα μένει και χωρίς ΓΓ στο ΕΛΚ!

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν φαίνεται να ισχύει η φράση του Κωνσταντίνου Καραμανλή «έξω πάμε καλά».

Ούτε έξω, ούτε ...μέσα!

Β.Σκ.