Κωδικός «μη απαρτίας» στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Κωδικός «μη απαρτίας» στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ
Πώς μπορεί να εμποδιστεί η λήψη απόφασης για τον Κασσελάκη και την προεδρία- Άγνωστο ακόμα αν υπάρχει πλειοψηφία στην Κεντρική Επιτροπή για απόρριψη της υποψηφιότητας Κασσελάκη.

Έντονες είναι οι διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που συνέρχεται το Σάββατο και η οποία θα αποφασίσει αν θα είναι υποψήφιος ή όχι για πρόεδρος ο Στέφανος Κασσελάκης.

Το πρώτο ερώτημα είναι αν η Κεντρική Επιτροπή θα έχει απαρτία προκειμένου να ξεκινήσει τις εργασίες της ή όχι.
Πληροφορίες επιμένουν πως στην πλευρά Κασσελάκη γίνεται ζύμωση να μην υπάρχει συμμετοχή ώστε να μην μπορέσει η Κεντρική Επιτροπή να συνεδριάσει. Αν απόσχει και ο Παύλος Πολάκης η Κεντρική Επιτροπή δύσκολα θα σημειώσει απαρτία.

Πόσοι χρειάζονται να δώσουν το παρόν; 148 μέλη, που αποτελούν το 50+1% των μελών της.

Και να πούμε ότι το τελευταίο διάστημα ουκ ολίγα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής δεν συμμετέχουν στις συνεδριάσεις της, γεγονός που δείχνει το βάρος της κρίσης στην αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και τη μη ύπαρξη χρημάτων ώστε να μπορέσουν να έρθουν στην Αθήνα τα μέλη της από την επαρχία.

Σε κάθε περίπτωση είναι ακόμα άγνωστο αν υπάρχει πλειοψηφία στην Κεντρική Επιτροπή υπέρ της απόρριψης της υποψηφιότητας Κασσελάκη για την προεδρία.

Β.Σκ.