Η στεναχώρια της Τζάκρη που ο ΣΥΡΙΖΑ μετατράπηκε σε Αβασίλευτη Δημοκρατία

Η στεναχώρια της Τζάκρη που ο ΣΥΡΙΖΑ μετατράπηκε σε Αβασίλευτη Δημοκρατία
«Α, έχουμε ένα απρόεδρο κόμμα, όπως στην Αβασίλευτη Δημοκρατία. Δηλαδή στην Αβασίλευτη Δημοκρατία υπάρχει τουλάχιστον εκεί η υπόνοια ότι κάποια στιγμή θα εκλεγεί πρόεδρος».

Αυτή τη φράση επέλεξε η Θεοδώρα Τζάκρη προκειμένου να στηρίξει το επιχείρημα του κασσελακικού στρατοπέδου ότι στον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ έχει δημιουργηθεί κενό εξουσίας μετά την καθαίρεση Κασσελάκη.

Το εν λόγω επιχείρημα έχει ακουστεί πολλές φορές το τελευταίο διάστημα, αλλά πρώτη φορά φτάσαμε στο σημείο να παρομοιάζεται ο Στέφανος Κασσελάκης με βασιλιά...

Αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Πρώτη φορά υπονοείται από βουλευτή της ευρύτερης Αριστεράς - Κεντροαριστεράς ότι είναι προβληματικό το πολίτευμα της Προεδρευόμενης ή αλλιώς Αβασίλευτης Δημοκρατίας.

Πάντως, καμία «υπόνοια» δεν υπάρχει στο Σύνταγμα ότι στην Αβασίλευτη Δημοκρατία κάποια στιγμή θα εκλεγεί πρόεδρος. Πάντα υπάρχει Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τον οποίο εκλέγει η Βουλή.

Η κυρία Τζάκρη, μετά από τόσα χρόνια παρουσίας στα βουλευτικά έδρανα θα έπρεπε να το γνωρίζει. Άλλωστε κλείνουν 50 χρόνια αδιάλειπτης Αβασίλευτης Δημοκρατίας στη χώρα και ποτέ δεν είχε δημιουργηθεί παρεξήγηση επί του ζητήματος.

Φ.Κ.