Πολιτική

Φάμελλος: Απαράδεκτο να είναι υποψήφιος κάποιος που έχει κάνει εξώδικο στο κόμμα

Φάμελλος: Απαράδεκτο να είναι υποψήφιος κάποιος που έχει κάνει εξώδικο στο κόμμα
Τι ανέφερε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάσταση που υπάρχει στο κόμμα, για τα λάθη που γίνανε και για τον Στέφανο Κασσελάκη.

Ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος καλεσμένος στην εκπομπή του ΑΝΤ1 Καλημέρα Ελλάδα μίλησε για τις τελευταίες εξελίξεις και την δυσαρέσκεια που υπάρχει στο κόμμα το τελευταίο διάστημα. Αναφέρθηκε στα λάθη του Στέφανου Κασσελάκη και ανέφερε τι πρεσβεύει η δικιά του υποψηφιότητα.

Αρχικά υποστήριξε ότι «όσο ήμουν πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μια ενιαία φωνή και σοβαρή παρουσία. Η τελευταία περίοδος είχε χαρακτηριστεί από τον πρόεδρο ότι γίνανε πολλά λάθη». «Το κόμμα είχε απαξιωθεί από την κοινωνία. Πόσα λάθη να αντέξει η κοινωνία» αναρωτήθηκε.

Συνέχισε λέγοντας ότι «μόλις είχε εκλεγεί ο προηγούμενος πρόεδρος όλοι το είχαμε σεβαστεί. Όλα τα στελέχη δώσαμε τα πάντα, οπότε δεν είναι δικαιολογία ότι δημιουργούσαμε πρόβλημα» «Επίσης είναι λάθος να μην λειτουργούν τα θεσμικά όργανα του κόμματος» ανέφερε και διαβεβαίωσε ότι «η Κεντρική Επιτροπή θα γίνει».

Σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο κόμμα είπε ότι «πράγματι υπάρχει αντίθεση στην ανάγνωση σε αυτό που ζούμε στον ΣΥΡΙΖΑ και δεν συμφωνώ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθούσε λανθασμένες επιλογές λόγω του προηγούμενου προέδρου. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φταίει για το εξώδικο που έκανε ο πρώην πρόεδρος. Η διαρροή του πόθεν έσχες δεν είναι σίγουρο ότι έγινε μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ. Καλώς δώσαμε το πόθεν έσχες μας για να δημοσιοποιηθούν»

Ερωτηθείς σχετικά ανέφερε ότι «το διεκύβευμα των εκλογών δεν είναι ποιος θα βγει πρόεδρος αλλά αν θα υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ κάνω ότι μπορώ για να παραμείνει η ταυτότητα ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο Μητσοτάκης κάνει πλιάτσικο και το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να αντισταθεί».

Διαβεβαίωσε ότι «εγώ κατεβαίνω πρόεδρος για να διορθώσω τα λάθη που έκανε ο προηγούμενος πρόεδρος. Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι και σε περίπτωση που δεν εκλεγώ όπως έκανα όλα αυτά τα χρόνια».

Σχετικά με την επόμενη μέρα του κόμματος και την υποψηφιότητά του ανέφερε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αλλάξει σελίδα γιατί η προηγούμενη ήταν καταστροφική. Η δική μου υποψηφιότητα προϋποθέτει ότι την επόμενη μέρα θα είμαστε ενωμένοι.

Ως υποψήφιος πρόεδρος θέλω να έχουμε μια νίκη των απόψεων που εγώ πιστεύω».

Αναφορικά με την στάση του Στέφανου Κασσελάκη και το εξώδικο που έκανε προς τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «εγώ πρότεινα στον πρώην πρόεδρο να πάμε στη βάση αλλά δεν πέρασε από τον Κασσελάκη. Προκάλεσε την μομφή ο ίδιος. Αυτό δείχνει πολιτική αδυναμία.

Ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ θεωρώ απαράδεκτο να είναι κάποιος υποψήφιος που έχει κάνει εξώδικο στο κόμμα. Εγώ ζητώ την ήττα του πρώην προέδρου γιατί κάνει κακό στο κόμμα.

Δεν θέλω να μπει η διαγραφή του το τραπέζι. Εγώ θέλω να διαγραφούν τα λάθη που έχουν γίνει στο κόμμα. Θέλω να αποσυρθεί το εξώδικο και την κατηγορία της διαπλοκής.

Θεωρώ ότι σύμφωνα με την γραμματέα του κόμματος δεν υπήρχε διαρροή του πόθεν έσχες από το κόμμα.

Εγώ θέλω να γίνει debate αυτό που δεν θέλω είναι να υπάρχει τοξικότητα»