Πολιτική

Ξανά βουλευτής από «σπόντα» ο Γιώργος Κυρίτσης

Ξανά βουλευτής από «σπόντα» ο Γιώργος Κυρίτσης Ξανά βουλευτής από «σπόντα» ο Γιώργος Κυρίτσης
Ο Γιώργος Κυρίτσης αναμένεται να καταλάβει την έδρα της παραιτηθείσας από το βουλευτικό αξίωμα Βασιλικής Κατριβάνου, ως πρώτος επιλαχών του ΣΥΡΙΖΑ στη Β' εκλογική περιφέρεια της Αθήνας.

Την παραίτηση της από βουλευτής ανακοινώνει η Βασιλική Κατριβάνου, με ανάρτηση-επιστολή της που δημοσιοποίησε στον προσωπικό λογαριασμό της στο Facebook με τίτλο: «Παραίτηση».

Κατά την χτεσινοβραδινή ψηφοφορία στη Βουλή, η κ. Κατριβάνου (Β΄ Περιφέρεια Αθηνών) ψήφισε «ναι» επί της αρχής στο πολυνομοσχέδιο, αλλά καταψήφισε το άρθρο για το Ταμείο Αξιοποίησης και Επενδύσεων της Δημόσιας Περιουσίας και την τροπολογία που αφορά την Αυτόματη Δημοσιονομική Προσαρμογή.

Στην ανάρτηση της, η κ. Κατριβάνου χαρακτηρίζει την αποψινή απόφαση της να παραιτηθεί από βουλευτής ως «πολύ δύσκολη, πολιτικά και προσωπικά, αλλά και αναγκαία» για εκείνη. Αναφέρει, μεταξύ άλλων ότι από τον Σεπτέμβρη μέχρι σήμερα νιώθει «να επιβεβαιώνεται η ύπαρξη μιας συνεχούς επιτροπείας, που κάνει ασφυκτικά τα περιθώρια άσκησης πολιτικής» και προσθέτει πως «ταυτόχρονα, όμως, αδυνατώ να σκεφτώ οποιαδήποτε αξιόπιστη εναλλακτική». «Γι' αυτό και παραιτούμαι», τονίζει.