Πολιτική

Τι ξέρει η ΝΔ για την Rothschild; Αποκαλύψεις «βόμβα» για την απόφαση του ΔΣ ΟΔΔΗΧ

Τι ξέρει η ΝΔ για την Rothschild; Αποκαλύψεις «βόμβα» για την απόφαση του ΔΣ ΟΔΔΗΧ
Του Γιάννη Χρηστάκου Στοιχεία φωτιά για την υπόθεση του ταξιδιού του πρωθυπουργού στο Παρίσι υπόσχονται τα στελέχη της Πειραιώς και ξεκαθαρίζουν προς πάσα κατεύθυνση ότι έχει «ζουμί» και δεν είναι αντιπερισπασμός για τις εμπορικές δραστηριότητες της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη που άλλωστε δεν έχει όπως λένε ουσία

Από τη στιγμή που οι πληροφορίες έφτασαν στη ΝΔ, ανέλαβε την δημοσιοποίηση και την προώθησή τους ο Άδωνις Γεωργιάδης κατόπιν συνεννόησης με τον πρόεδρο του κόμματος και τους στενούς του συνεργάτες. Στην Πειραιώς φρόντισαν μάλιστα να υπάρξουν τα απαραίτητα «στεγανά» για να μην υπάρξουν διαρροές αφού αποφάσισαν να διατηρήσουν το θέμα στην επικαιρότητα θέτοντας αρχικά ερωτήματα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες των dikaiologitika news, το επίμαχο είναι αν την επομένη του ταξιδιού του κ. Τσίπρα στο Παρίσι, συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο του ΟΔΔΗΧ και έλαβε απόφαση να υπογραφεί σύμβαση με το fund, και μάλιστα με προμήθεια 1% επί του συνόλου. Στο σημείο αυτό υπάρχει μία λεπτομέρεια. Η απόφαση που ελήφθη την περασμένη Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, επιχειρείται να κρατηθεί στην αφάνεια. Αυτό γίνεται διότι για να υλοποιηθεί η απόφαση και να υπογραφεί η σύμβαση με την Rothschild, θα χρειαστούν πάνω από 2 έως 3 μήνες (ελεγκτικό συμβούλιο κλπ). Γι αυτό και ο κ.Βέττας, του ΣΥΡΙΖΑ φωνάζει ότι δεν υπάρχει σύμβαση. Ωστόσο, υπάρχει απόφαση και μάλιστα της Τετάρτης 1 Φεβρουαρίου 2017. Η σύμβαση με την Rothschild που θα υπογραφεί, θα αφορά την στρατηγική παροχή συμβουλών για την απομείωση του ελληνικού χρέους.

Η απάντηση του Μαξίμου με non paper περιέπλεξε τα πράγματα αφού σε αυτό, γίνεται λόγος για δύο συναντήσεις, μία με τον επιχειρηματία της L’ Oreal και μία με τον επικεφαλής της επενδυτικής Τράπεζας Rothschild. Σε αυτό, αναφέρεται ότι το γνωστό fund είναι σύμβουλος του ΟΔΔΗΧ, κάτι που προκάλεσε απορίες στην Πειραιώς αφού όλοι γνωρίζουν ότι δεν είναι, τουλάχιστον ακόμα.

«Τι θα συμβεί εάν σήμερα που μιλάμε δεν είναι σύμβουλος του ΟΔΔΗΧ η Rothschild; Και γιατί ο πρωθυπουργός τους συναντά μυστικά χωρίς να υπάρχει συμβατική σχέση; Η τράπεζα αυτή εφόσον δεν έχει σύμβαση δεν είναι υποχρεωμένη να μην χρησιμοποιεί τις πληροφορίες της στις αγορές» λέει στέλεχος της ΝΔ μιλώντας στα dikaiologitika news και υπόσχεται αποκαλύψεις που θα είναι συνταρακτικές.

Ως προς την στρατηγική, η ΝΔ έχει αποφασίσει να αφήσει μερικές μέρες ώστε να καλεί την κυβέρνηση να δώσει εκείνη στοιχεία για την συνάντηση. Φαίνεται όμως ότι από το Μαξίμου το θέμα έχει κλείσει με τις συγκεκριμένες διευκρινίσεις που δόθηκαν στο non paper αλλά και την επιβεβαίωση των συναντήσεων που έγινε από την πλευρά των δύο συνομιλητών του πρωθυπουργού στο Παρίσι. Ο ίδιος αξιωματούχος πάντως εκφράζει την απορία «ποιά συναλλαγή ενδεχομένως έγινε μεταξύ των δύο ανδρών που δεν έπρεπε να δημοσιοποιηθεί και κρατήθηκε μυστική για πρώτη φορά από Έλληνα πρωθυπουργό;». Τις απαντήσεις αυτές πάντως η ΝΔ υπόσχεται ότι θα τις δώσει η ίδια εάν η κυβέρνηση δεν απαντήσει τις επόμενες ώρες και καθώς φαίνεται δεν θα αργήσει η ώρα που η απόφαση του ΔΣ του ΟΔΔΗΧ θα έρθει στο φως.