Πολιτική

Γεννηματά: Είναι η ώρα της ενότητας της Κεντροαριστεράς

Γεννηματά: Είναι η ώρα της ενότητας της Κεντροαριστεράς
Για κυβέρνηση μετέωρη κοινωνικά και απομονωμένη πολιτικά, έκανε απόψε λόγο από το Ηράκλειο η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά. Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, πραγματοποίησε αρκετές αναφορές στην κεντροαριστερά, την οποία χαρακτήρισε «ισχυρό», πόλο τονίζοντας πως «είναι η ώρα της ενότητας της κεντροαριστεράς. Επιστρέψαμε και δυναμώνουμε καθημερινά».

Ξεκινώντας την τριήμερη περιοδεία της στην Κρήτη, κατά την ομιλία της στο ξενοδοχείο «Ατλαντίς», η κ. Γεννηματά άσκησε δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας μεταξύ άλλων, πως «ο λαός μας βιώνει με το χειρότερο τρόπο σήμερα τα αδιέξοδα της τυχοδιωκτικής και επικίνδυνης για τον τόπο διακυβέρνησής των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ». Σύμφωνα με την εκτίμησή της, «τα έδωσαν όλα και αυτή τη φορά. 'Αλλη μία συνθηκολόγηση ηττημένου. Η κυβέρνηση συμφώνησε νέα μέτρα ύψους 3,6 δισ. ευρώ».

Επίσης, πρόσθεσε πως η κυβέρνηση αποδέχθηκε τη νέα περικοπή των συντάξεων και τη μείωση του αφορολόγητου, χωρίς κανείς ακόμη να γνωρίζει το τι έχει συμφωνηθεί για την ΔΕΗ και τα εργασιακά σημειώνοντας πως «η αβεβαιότητα παραμένει».

Ακόμη εκτίμησε πως «η συνέχιση της παραμονής της κυβέρνησης στην εξουσία, μόνο αδιέξοδα και καταστροφή μπορεί να προκαλέσει» ενώ απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό, η κ. Γεννηματά είπε: «Κύριε Τσίπρα, αν ακόμη αναρωτιέστε ποιοι παίζουν τις «κουμπάρες» σε βάρος της χώρας, απλά κοιταχτείτε στον καθρέφτη σας».

Η ίδια ξεκαθάρισε πως η Δημοκρατική Συμπαράταξη «δεν θα ψηφίσει νέες περικοπές, νέες αιματηρές θυσίες χωρίς αντίκρισμα. Όπως και αν βαφτίσουν τα μέτρα που θα φέρουν, στην ουσία θα πρόκειται για ένα νέο μνημόνιο».

Επίσης μίλησε για ένα 4ο Μνημόνιο και μάλιστα χωρίς χρηματοδότηση, χαρακτηρίζοντάς το ως «το Μνημόνιο του κ. Τσίπρα και της παρέας του».