Πολιτική

Τσίπρας και Τσακαλώτος «βλέπουν» αύριο τον Γάλλο ΥΠΟΙΚ

Τσίπρας και Τσακαλώτος «βλέπουν» αύριο τον Γάλλο ΥΠΟΙΚ
Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα συναντηθεί αύριο, Δευτέρα 12 Ιουνίου, με τον Γάλλο Υπουργό, Μπρούνο Λε Μερ.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 13:30 στο Μέγαρο Μαξίμου ενώ δεν θα γίνουν δηλώσεις. Την Δευτέρα 12 Ιουνίου και ώρα 12:15 μ.μ. ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος θα συναντηθεί με τον Γάλλο ομόλογό του κ. Bruno Le Maire στο υπουργείο Οικονομικών.

«Στόχος της δουλειάς μου και της επίσκεψής μου στην Ελλάδα είναι να διευκολύνω τις διαπραγματεύσεις για να υπάρχει συμφωνία την προσεχή Πέμπτη, που θα δώσει στην Ελλάδα προοπτική για σταθερότητα και ανάπτυξη» δήλωσε στην «Καθημερινή» ο νέος υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μπρούνο Λεμέρ, ο οποίος καταφθάνει στην Αθήνα τη Δευτέρα και θα έχει συναντήσεις με τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Οικονομικών και τον διοικητή της ΤτΕ.

Όπως σημειώνεται στο σχετικό δημοσίευμα, ο κ. Λεμέρ επανειλημμένα έχει εκφράσει την επιθυμία να βοηθήσει για να βρεθεί λύση στο ελληνικό ζήτημα, κάτι που έχει αποδείξει υποστηρίζοντας τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, στο Eurogroup της 22ης Μαΐου και υποστηρίζοντας μια συμφωνία για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Αντίστοιχη ήταν η στάση του και σε συναντήσεις με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, την Κριστίν Λαγκάρντ, τον Ιταλό υπουργό Οικονομικών, Κάρλο Καλέντα, καθώς και τους Γερούν Ντάισελμπλουμ και Πολ Τόμσεν. Επίσης, έχει επικοινωνήσει τρεις φορές τηλεφωνικά με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.