Πολιτική

Η πρόταση Μητσοτάκη για το κοινωνικό μέρισμα

Η πρόταση Μητσοτάκη για το κοινωνικό μέρισμα
Συγκεκριμένη πρόταση για το πού πρέπει να κατευθυνθεί το υπερπλεόνασμα εφόσον επιτευχθεί κατέθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μιλά αυτή την ώρα στην ΚΟ της ΝΔ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρησε ως μύθο τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης για την επίτευξη υπερπλεονάσματος.

«Το υπερπλεόνασμα είναι η ομολογία της αποτυχημένης πολιτικής της κυβέρνησης: Προκύπτει από τους αχρείαστους φόρους που έχει βάλει ο κ. Τσίπρας» είπε και πρόσθεσε: «Σταματήστε να πανηγυρίζετε κ. Τσίπρα για το υπερπλεόνασμα γιατί το κλέβετε από τους συνεπείς φορολογούμενους».

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε μάλιστα και συγκεκριμένες προτάσεις για το πού πρέπει να κατευθυνθεί εφόσον υπάρξει υπερπλεόνασμα, κάτι το οποίο χαρακτήρισε πιθανόν λόγω της υπερφορολόγησης των πολιτών. «Οποιοδήποτε υπερπλεόνασμα πρέπει να κατευθυνθεί στους πιο αδύναμους, στην κοινωνία μέσω επιστροφής φόρων & στην εξόφληση ληξιπρόθεσμων» είπε και πρόσθεσε:

«Η πρόταση είναι συγκεκριμένη: Να δώσει ένα μέρος του υπερπλεονάσματος ως εφάπαξ βοήθημα στους μακροχρόνια εγγεγραμμένους ανέργους στον ΟΑΕΔ και έκπτωση σε όλους τους πολίτες που κατέβαλαν ΕΝΦΙΑ» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.