Πολιτική

Βήμα – βήμα στη ΝΔ για τον Αυγενάκη

Βήμα – βήμα στη ΝΔ για τον Αυγενάκη
Με αρκετή προσοχή και προβληματισμό παρακολουθούν στη ΝΔ την εξέλιξη της υπόθεσης με τις συνομιλίες του Λ. Αυγενάκη με άνθρωπο που ελέγχεται γιά συμμετοχή σε ποινικές υποθέσεις. 

Από την πρώτη στιγμή, ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης ζήτησε αναλυτικά εξηγήσεις αναγνωρίζοντας οτι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διστάζει να χρησιμοποιεί παρακρατικές μεθόδους για να δημιουργήσει προβλήματα σε στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στις συζητήσεις που έχουν γίνει στην ηγεσία της Πειραιώς, με βάση τα όσα έχουν δημοσιευθεί ως τώρα, φαίνεται να υπάρχει θέμα για τον φρουρό του κ. Αυγενάκη ο οποίος κανόνιζε εξυπηρετήσεις για την παράταση άδειας καταστήματος του ανθρώπου που εμπλέκεται στις ποινικές υποθέσεις. Ο Λ. Αυγενάκης τηλεφωνεί για να στηρίξει το αίτημα της αδείας του καταστήματος ενώ ο φρουρός του ( που έχει εκδιωχθεί) ακούγεται να μιλά γιά δώρα κάποια...πουκάμισα από το εν λόγω κατάστημα.

Στελέχη που γνωρίζουν καλά τις προθέσεις του προέδρου της ΝΔ λένε οτι ως εδώ καταγράφονται οι εξηγήσεις που δίνει ο Λ. Αυγενάκης, οτι αφενός δεν μπορεί να γνωρίζει το ποινικό μητρώο ανθρώπων ( που είναι αρκετοί) και ζητούν διάφορες λογικές ή και παράλογες εξυπηρετήσεις από βουλευτές. Ακόμα οτι εάν υπήρχε οποιοδήποτε σκάνδαλο δεν θα γινόταν συναλλαγή για δύο...πουκάμισα, έχοντας μάλιστα στείλει εξώδικο στην εφημερίδα Documento για συκοφαντική δυσφήμιση.

Από κει και πέρα, πάντως, κανείς δεν είναι διατεθειμένος να βάλει το χέρι του στη φωτιά σε περίπτωση που υπάρξουν περισσότερο στοιχεία που επιβαρύνουν την θέση του γραμματέα της ΝΔ.

Ετσι ερμηνεύεται και η απάντηση της εκπροσώπου της ΝΔ Μ. Σπυράκη η οποία όταν ρωτήθηκε γιά την υπόθεση παρέπεμψε στα όσα έχει πει ο ίδιος ο κ. Αυγενάκης χωρίς να επιθυμεί να επεκταθεί περισσότερο για το αν υπάρχει πλήρης πολιτική κάλυψη.