Πολιτική

Κοντονής για Κουφοντίνα: «Ακόμα δεν έχει συνεδριάσει το συμβούλιο για την άδεια»

Κοντονής για Κουφοντίνα: «Ακόμα δεν έχει συνεδριάσει το συμβούλιο για την άδεια»
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής αναφέρθηκε στην άδεια εξόδου του Δημήτρη Κουφοντίνα και τον Ρουβίκωνα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Real Fm.

Σχετικά με την απεργία πείνας του Κουφοντίνα, ο κ. Κοντονής σχολίασε ότι  "ο κρατούμενος έχει ζητήσει για τρίτη φορά να του χορηγηθεί άδεια, τις δύο πρώτες φορές του χορηγήθηκε κανονικά. Εδώ για λόγους εσωτερικούς υπήρχε μια καθυστέρηση στην έκδοση της απόφασης. Ακόμα δεν έχει συνεδριάσει το συμβούλιο."

Στη συνέχεια ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε: " Ως εκ τούτου διερωτώμαι από τη στιγμή που δεν έχει συνεδριάσει και δεν έχει αποφασίσει τι νόημα έχει αυτή η απεργία πείνας; Απεργία πείνας κάνεις όταν έχεις ένα αρνητικό αποτέλεσμα, μέχρι τώρα δεν υπάρχει. Διάβασα μια ανακοίνωση του ιδίου, που έθετε θέματα σχετικά με το βέτο των εισαγγελέων στην επιτροπή. Απλώς, να του υπενθυμίσω ότι στις δύο προηγούμενες άδειες τις πήρε με τη σύμφωνη γνώμη των εισαγγελέων. Βλέπω μια υπερκινητοποίηση στο κενό, εφόσον δεν έχει συνεδριάσει το συμβούλιο. Ας περιμένουμε την απόφαση του συμβουλίου και μετά θα έπρεπε ο οποιοσδήποτε να προβεί κατά την κρίση του σε διαμαρτυρία".

Όσον αφορά τον Ρουβίκωνα, τις κλιμακούμενες καταδρομικές επιθέσεις που πραγματοποιούν  μέλη της ομάδας και την κατηγορία ότι η κυβέρνηση επιδεικνύει ανοχή στη δράση του, ο κ.Κοντονής απάντησε:

"Γιατί ανοχή; Ανοχή επειδή συνελήφθησαν και οδηγούνται στο αυτόφωρο; Υπάρχει κάτι άλλο στην ελληνική έννομη τάξη που δεν έχει ενεργοποιηθεί; Είναι άστοχες και παραπλανητικές οι κατηγορίες αυτές και ξεχνάνε τι συνέβαινε επί των ετών που κυβερνούσε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ".