Πολιτική

Τσίπρας σε επενδυτές: Τώρα είναι η ώρα για επενδύσεις - Σημαντικές συναντήσεις στις ΗΠΑ

photo: Eurokinissi photo: Eurokinissi
Ο Πρωθυπουργός είχε συνάντηση για περισσότερη απο μια ώρα με επενδυτές, την οποία συντονισαν οι Bank of America/Merril Lynch. Στη συνάντηση τον συνόδευαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιωργος Xουλιαράκης και ο Υφυπουργός παρα τω πρωθυπουργο Δημητρης Λιάκος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συζήτησε με στελέχη επενδυτικών funds που δείχνουν ενδιαφέρον να επενδύσουν στη χώρα, για την πορεία και τις προοπτικές της ελληνικης οικονομίας ενώ παράλληλα συζητηθηκαν και γεωπολιτικά θέματα.

Ο πρωθυπουργός έκανε εκτενή αναφορά στην ανάκαμψη των θεμελιωδών μεγεθών της ελληνικής οικονομίας που πλέον διαμορφώνουν μια αισθητή βελτίωμένη εικόνα για τη χώρα και τις προοπτικές της.

Υπογράμμισε ότι η ελληνικη οικονομια ανακαμπτει μετα απο δυσκολα χρονια. Αναλαβαμε σε πολυ δυσκολες συνθηκες με ανεργια ρεκορ, αποεπένδυση, ύφεση και μετά από μια πενταετία κατά την οποία χάθηκε το 1/4 του εθνικού πλούτου.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τονισε οτι:

Προτεραιότητα μας η δημιουργία φιλοεπενδυτικού κλίματος για την προσέλκυση σημαντικών παραγωγικών επενδύσεων που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας. Σημαντικό στοιχείο σε αυτό το πλαίσιο είναι οι συνθήκες πολιτικής σταθερότητας που επικρατούν πλέον στη χώρα.

Οι μεταρρυθμίσεις που εχει ανάγκη η χώρα θα συνεχιστούν απρόσκοπτα, με έμφαση σε αυτές που σχετίζονται με την ανάπτυξη και την παραγωγή νεου πλούτου.

Στην συζήτηση αναδείχθηκε επίσης και από τις δύο πλευρές στο ισχυρό χαρτι που της χώρας που είναι ο κομβικός γεωστρατηγικός ρόλος της ως πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας σε μια περιοχή με μεγάλες προκλήσεις.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπήρξε για τη συμφωνία των Πρεσπών η οποία όπως τόνισε ο ΠΘ, ανοίγει το δρόμο για την ενίσχυση των επενδύσεων και της οικονομικής συνεργασίας στα Βαλκάνια.

Ενώ τέλος, στο ίδιο πλαίσιο ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο συνολο των πρωτοβουλιών που έχει πάρει η Ελλάδα και έχει καθοριστική παρουσία (τριμερείς, τετραμερείς, Western Balkans Summit, κλπ) Λίγο αργότερα ξεκίνησε τη δευτερη συναντηση που οργανώνεται απο τη Morgan Stanley.