Πολιτική

Μητσοτάκης: «Η τελευταία πράξη μία πολιτικής φαρσοκωμωδίας - Γυρολόγοι πολιτικοί παζαρεύουν νέα στέγη»

photo: Eurokinissi photo: Eurokinissi
Πρόκειται για την τελευταία πράξη πολιτικής φαρσοκωμωδίας, για έναν ακόμα κοινοβουλευτικό ελιγμό με τρεις στόχους.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι ποτέ στο παρελθόν το κοινοβουλευτικό πολίτευμα δεν είχε υποστεί τέτοιο ευτελισμό και ότι με την σημερινή ψήφο εμπιστοσύνης νομιμοποιείται ένα πολιτικό «παζάρι». «Γυρολόγοι πολιτικοί να παζαρεύουν μια νέα στέγη. Και μια κυβέρνηση που αναζητά όχι την στήριξη και την αποδοχή της κοινωνίας αλλά 151 πρόθυμους που θα συνδέονται με την σαθρή εξουσία» συμπλήρωσε. Μάλιστα υποστήριξε ότι απο τους 6 πρόθυμους βουλευτές, μόνο οι 2 βρήκαν το θάρρος να εξηγήσουν την στάση τους απο το βήμα της Βουλής. «Οι άλλοι δύο είναι στην Κίνα και οι άλλοι δύο κάνουν τους Κινέζους…» είπε χαρακτηριστικά. 

Ο Κυρ. Μητσοτάκης άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως αφού στέγασε όλο το παλαιό πολιτικό σύστημα, όλο το παλαιό ΠΑΣΟΚ κι όλα τα απομηναρια των λαθών της Μεταπολίτευσης τώρα πέφτει ακόμα πιο χαμηλά και ανοίγει την πόρτα σε κάθε πολιτικό γυρολόγο.

Επίσης, κατηγόρησε προσωπικά τον πρωθυπουργό ότι «εργαλειοποιεί» την Συμφωνία των Πρεσπών για μικροπολιτικούς λόγους. «Αν είχατε συναίσθηση δεν θα χρησιμοποιούσατε ένα εθνικό θέμα για κομματικούς λόγους. Παίξατε με τα εθνικά θέματα για μικροπολιτικούς λόγους και αυτό δεν είναι πατριωτισμός αλλά τυχωδιωκτισμός» είπε χαρακτηριστικά.

«Όποιος σήμερα ψηφίζει ‘ναι’ εγκρίνει το ναυάγιο που ζει η χώρα τα τελευταία 4 χρόνια» τόνισε επαναλαμβάνοντας το αίτημα του για πρόωρες εθνικές εκλογές.

NETWORK