Πολιτική

Bild: Εκλογές στην Ελλάδα πριν το καλοκαίρι

photo: pexels photo: pexels
Bild: Ξεπέρασε το ένα εμπόδιο ο Τσίπρας, το άλλο είναι η Συμφωνία των Πρεσπών που θα κρίνει το χρόνο των εκλογών. Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα δε, οι εκλογές θα γίνουν πριν το καλοκαίρι.

Συγκεκριμένα, το ερώτημα που θέτει σε αναλυτικό άρθρο η Bild είναι τι θα γίνει από εδώ και στο εξής σε ό,τι αφορά τις βουλευτικές εκλογές. «Ήδη πριν την ψήφο εμπιστοσύνη στη Βουλή ήταν σαφές ότι η Ελλάδα δεν θα ψηφίσει κανονικά τον Οκτώβριο, αλλά πριν το καλοκαίρι» επισημαίνει ο σχολιαστής της.

Παράλληά, προσθέτει πως «Ο Τσίπρας δεν διαθέτει πολιτικά αρκετή ενέργεια για να μπορέσει να περάσει το καλοκαίρι. Και σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας δεν θέλει κιόλας να περιμένει. Άρα, η κοινοβουλευτική νίκη με την ψήφο εμπιστοσύνης δεν είναι το τέλος, αλλά μόνο η αρχή (για την επόμενη μάχη). Γιατί ο Τσίπρας δεν διαθέτει πλειοψηφία». Η εφημερίδα περιγράφει όλες τις πιθανές εκδοχές για τις εκλογές. «Ο Τσίπρας θέλει να κάνει εκλογές μαζί με τις Ευρωκελογές τον ερχόμενο Μάιο. Ίσως όμως να αποφάσιζε και νωρίτερα για τον Μάρτιο, εάν χάσει τις επόμενες ημέρες μια ψηφοφορία στη Βουλή, τη ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών, για την οποία διαλύθηκε ο συνασπισμός του».