Πολιτική

Ο Τσίπρας άνοιξε επίσημα την προεκλογική περίοδο με «φουλ» επίθεση σε δημοσκόπους

photo: Eurokinissi photo: Eurokinissi
«Η κάλπη των ευρωπαϊκών εκλογών θα είναι αυτή που θα αποκαλύψει τη μεγάλη απάτη του κ. Μητσοτάκη και των επικοινωνιολόγων του» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της αίθουσας της Γερουσίας της Βουλής.

Πλησιάζοντας στην μέρα των ευρωεκλογών το πολιτικό θερμόμετρο θα ανεβαίνει. Χτες ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε και επίσημα την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, προχωρώντας σε μία ολομέτωπη επίθεση προς το κόμμα της Πειραιώς αλλά και σε κάθε λογής δημοσκόπους.

Μίλησε για κατασκευασμένες δημοσκοπήσεις αλλά τόνισε πως οι ευρωεκλογές θα «αποδομήσουν την προπαγάνδα του κ. Μητσοτάκη» ενώ έδειξε σίγουρος για την νίκη. «Θα πιουν σιγά σιγά το πικρό ποτήρι. Πρώτα με τις ευρωεκλογές και μετά τον Οκτώβρη με τις εθνικές εκλογές».

Η αμφισβήτηση των δημοσκοπήσεων είναι αυτονόητη για κάθε κυβέρνηση που  βλέπει να υπολείπεται. Ωστόσο, στο Μαξίμου φαίνεται πως πιστεύουν ότι η εικόνα δεν είναι αυτή που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις και ετοιμάζονται για την πρώτη μάχη των ευρωεκλογών. Η «παράσταση νίκης» σε κάθε δημοσκόπηση δείχνει τον νικήτη. Η εικόνα ήττας παγιώνεται μέσω των μετρήσεων αλλά στο κυβερνών κόμμα θέλουν να ανατρέψουν την εικόνα που διαμορφώνεται. Πώς θα γίνει αυτό; Ένα στίγμα για το τι θα ακολουθήσει έδωσε χτες ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στην Βουλή.

Η επικοινωνία των «δύο κόσμων» Αριστεράς και Δεξιάς θα είναι καθημερινή, ενώ όπως και χτες θα ακολουθηθεί μία ιδιαίτερα πολωτική περίοδος απέναντι στην ΝΔ που φαίνεται, βάσει δημοσκοπήσεων, να προπορεύεται. Το διακύβευμα της κάλπης το έβαλε για άλλη μια φορά ο Αλέξης Τσίπρας και θα ακολουθεί τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι και τις εθνικές εκλογές: Οι πολίτες θα κληθούν να διαλέξουν ανάμεσα «στην Ελλάδα των πολλών έναντι της Ελλάδας των ελίτ».

Η μάχη των Βρυξελλών φαίνεται πως άνοιξε και επίσημα από χτες ενώ αναμένονται κάθε μέρα μέχρι τις κάλπες, εκδηλώσεις των υποψήφιων ευρωβουλευτών αλλά και συλλογικοτήτων που απάντησαν θετικά στο κάλεσμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για προοδευτικό μέτωπο.