Πολιτική

Η Παπακώστα «ξαναχτύπησε» - «Κυκλοφορώ στα Εξάρχεια χωρίς να οπλοφορώ!»

Η Παπακώστα «ξαναχτύπησε» - «Κυκλοφορώ στα Εξάρχεια χωρίς να οπλοφορώ!»
Η κ. Παπακώστα επιμένει στα όσα είπε για τα Εξάρχεια ενώ συμπληρώνει πως η περιοχή δεν είναι άβατο.

Δεν πέρασαν πολλές μέρες από τη δήλωση της υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ότι τα Εξάρχεια μοιάζουν με την Μονμάρτη και η κ. Παπακώστα «ξαναχτύπησε». 

Δίνοντας συνέντευξη στην εκπομπή «Ρουά Ματ» του ΣΚΑΪ υποστήριξε ότι πήγε πρόσφατα στην περιοχή και «δεν είχε κανένα πρόβλημα». Πρόσθεσε μάλιστα ότι «εάν υπάρξει αποφασιστικότητα και βούληση, η περιοχή μπορεί να γίνει η Μονμάρτη της Αθήνας. Πολεοδομικά υπάρχουν τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά».

«Το δόγμα είναι ότι δεν υπάρχει άβατο. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν προβλήματα ή παραβατικότητα. Ο πολιτικός σχεδιασμός της χώρας τις δεκαετίες που προηγήθηκαν, μέχρι και σήμερα, ήταν σε μία κατεύθυνση, απλώς να λύσουμε τα ζητήματα και μόνο με καταστολή και αστυνόμευση», επισήμανε η κ. Παπακώστα.

Υπογράμμισε, δε, ότι γίνεται προσπάθεια για αποτελεσματική αστυνόμευση στην περιοχή. «Κάθε μέρα θα επιχειρούμε με ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια. Και οι άνθρωποι του πολιτισμού που ζουν εκεί, και οι κάτοικοι που είναι εκεί, και η ίδια η γειτονιά, θέλω να αισθάνονται ασφαλείς. Κάθε μέρα προσπαθούμε για αυτό».

Απαντώντας στον Πρωθυπουργό ο οποίος είπε «θα θέλαμε να είναι Μονμάρτη αλλά δεν είναι»,η κ. Παπακώστα λέει «Ο κάθε πολιτικός έχει το δικό του όραμα. Εμένα το δικό μου όραμα είναι να έχουν οι πολίτες τη γειτονιά τους έτσι όπως την οραματίζονται και για να συμβεί αυτό δεν μπορούμε να συνεχίζουμε σε αυτό το μοτίβο. Αυτό δεν λύνεται μόνο με την αστυνόμευση».

Δεν δίστασε να πει ότι αν οι πολίτες χρειαστούν κάποιο περιπολικό αυτό θα πάει εκεί…. «Βεβαίως και οι πολίτες μπορούν να απευθυνθούν στο Α.Τ της περιοχής των Εξαρχείων».