Πολιτική

Ένας άλλος Τσίπρας: Η ξενάγηση στο γραφείο, τα παιδιά του και οι στυλιστικές συμβουλές της Μπέτυς Μπαζιάνα

Ένας άλλος Τσίπρας: Η ξενάγηση στο γραφείο, τα παιδιά του και οι στυλιστικές συμβουλές της Μπέτυς Μπαζιάνα
Ο πρωθυπουργός μίλησε στον Αντώνη Σρόιτερ και τον Alpha για τα πολιτικά ζητήματα, λίγο πριν τις εθνικές εκλογές αλλά και για τα παιδιά του και τη σύζυγό του Μπέτυ Μπαζιάνα.

Ο Αλέξης Τσίπρας ξενάγησε τον Αντώνη Σρόιτερ στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Το γραφείο του πρωθυπουργού είναι καταθλιπτικό. Πρέπει να πάει 13:00, για να το δει ο ήλιος» ξεκίνησε την συνέντευξή του ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μάλιστα ξεκαθάρισε πως στα υπόγεια του Μαξίμου δεν κρύβεται κάποιος, πέρα από το γραφείο Τύπου.

Ξεναγώντας τον δημοσιογράφο στο Μαξίμου, ο κ. Τσίπρας είπε ότι, μόλις παρέλαβε το γραφείο του, διαδεχόμενος τον Αντώνη Σαμαρά, διαπίστωσε το πόσο «καταθλιπτικό» ήταν. Παράλληλα, αποκάλυψε πως το πρώτο τηλέφωνο που χτύπησε ήταν αυτό από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ.

Συνεχίζοντας την «ξενάγηση», ο κ. Τσίπρας ανέφερε ποιες προσωπικότητες έχουν περάσει από το γραφείο του πρωθυπουργού, ξεχωρίζοντας τον Αμερικανό τέως πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, ενώ ευχήθηκε να μείνει και μετά τις επόμενες εκλογές στο Μέγαρο Μαξίμου, για να μπορέσει να δουλέψει για τον ελληνικό λαό.

«Κοιμάμαι ήσυχος τα βράδια»

«Κοιμάμαι τα βράδια απολύτως ήσυχος με τη συνείδησή μου, λέγοντας ότι πήγαμε τη χώρα μπροστά. Έδωσα μέχρι εσχάτων μια μάχη για να βγάλω την Ελλάδα από την κρίση», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

«Έχω εμπειρία, πλέον. Ξέρω πώς κυβερνάται μια χώρα», σημείωσε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι: «Αν η πορεία σου είναι να πας απέναντι, πρέπει να σκύψεις το κεφάλι και να πας απέναντι».

«Πρέπει να είσαι έτοιμος να κάνεις συμβιβασμούς». Αυτό σημείωσε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι: «Δεν ήταν στόχος μου η έξοδος της χώρας από το ευρώ. Ήξερα ότι αυτό θα προκαλούσε προβλήματα».

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στις δύσκολες στιγμές της θητείας του: «Έχω πάρει πολύ δύσκολες αποφάσεις. Η πιο δύσκολη στιγμή μου ήταν να πάρω τηλέφωνο υπουργούς και να τους πω "φεύγεις"».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε ιδιαιτέρως και στον Πάνο Καμμένο, τονίζοντας ότι: «Δεν είχα άλλη επιλογή. Φτάσαμε ως εδώ. Κλείσαμε έναν κύκλο. Τώρα πρέπει να προχωρήσω μπροστά». Και ξεκαθάρισε ότι ουδέποτε άδειασε τον κ. Καμμένο. «Δεν έχω αδειάσει κανέναν», ξεκαθάρισε.

Μάλιστα, για την περίοδο μετά την πολιτική, ανέφερε: «Όταν μπήκα εδώ τα παιδιά μου ήταν πολύ μικρά. Αυτά τα χρόνια δεν είχα το προνόμιο να τα ζήσω τόσο κοντά. Ο άνθρωπος Αλέξης γιατί να μην ζήσει καλά. Αισθάνομαι, όμως, ότι έχω μια μεγάλη ευθύνη απέναντι στη χώρα, απέναντι στο λαό, απέναντι στην Αριστερά. Πρέπει να δώσω τη μάχη μέχρι τέλους για να πάει μπροστά ο λαός».

Η σχέση με τη σύντροφό του

Ο κ. Τσίπρας σε ερώτηση περί των παιδιών του παραδέχτηκε πως το βάρος της ανατροφής των παιδιών πέφτει στην σύντροφό του. «Είναι δυνατόν να μην τρώμε γκρίνια;» σημείωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας, πάντως, ότι «οφείλω να ομολογήσω πως στις βασικές μου υποχρεώσεις ανταποκρίνομαι. Δεν έχει υπάρξει στιγμή που τα παιδιά μου να χρειαστεί να πάνε σε ένα γιατρό και να μην είμαι εκεί. Προσπαθώ να ιεραρχώ τις προτεραιότητες».

«Με την Μπέτυ έχουμε κάνει μία πολύ μεγάλη δουλειά για τα παιδιά μας. Η Μπέτυ έχει κάνει πολύ μεγάλη δουλειά. Δουλέψαμε για να τους κάνουμε να αισθάνονται ότι αυτό που κάνεις ο πατέρας τους δεν είναι τρομακτικό. Είναι σε μια θέση ευθύνης. Κάποιοι τον εκτιμούν. Κάποιοι τον αντιπαθούν», σημείωσε ο πρωθυπουργός και ανέφερε ότι δεν θα ξεχάσει ποτέ ότι το παιδί του τον ρώτησε: «Γιατί μπαμπά έχεις καταστρέψει τη χώρα;». «Έχουμε καταφέρει, όμως, να τους εξηγήσουμε την δουλειά που κάνω. Βλέπουν τον πατέρα τους να τους συνοδεύει στο μπάσκετ, στις γιορτές, κ.λπ».

Στο ερώτημα γιατί τα παιδιά ενός πρωθυπουργού δεν μπορούν να πάνε σε ένα δημόσιο σχολείο, απάντησε: «Κάναμε ό,τι μπορούμε για να προστατευτούν. Δεν ξέρουμε αν θα πάνε Γυμνάσιο σε δημόσιο σχολείο. Εγώ πήγα σε δημόσιο Γυμνάσιο και ιδιωτικό δημοτικό. Θα είχα χάσει τη δυνατότητα να γνωρίσω την πραγματική ζωή αν πήγαινα σε κάποιο κολέγιο». Ξεκαθαρίζει, πάντως, ότι παραμένει σύζυγος και είναι πάντα δίπλα στην οικογένειά του.

Όσο για το αν η Μπέτυ Μπαζιάνα παρεμβαίνει στις στυλιστικές του επιλογές, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι η σύντροφός του του λέει καμιά φορά: Πάλι με το ίδιο σακάκι θα εμφανιστείς; Αλλά ως εκεί».

NETWORK