Πολιτική

Μήνυμα Ερντογάν στη νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη - «Δεν επιθυμούμε να βιώσουμε δυσκολία στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο» (vid)

Μήνυμα Ερντογάν στη νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη - «Δεν επιθυμούμε να βιώσουμε δυσκολία στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο» (vid)
Οι ελληνικές εκλογές και η νίκη της ΝΔ βρίσκονται σήμερα σε όλα σχεδόν τα πρωτοσέλιδα του τουρκικού τύπου, ενώ τονίζεται ιδιαιτέρως και το γεγονός ότι ο Τούρκος πρόεδρος ήταν ο πρώτος που συνεχάρη τον νέο πρωθυπουργό.

«Μετά τις εκλογές, θα διεξαγάγουμε τις συζητήσεις μας μέσω των αρμοδίων υπαλλήλων μας. Δεν επιθυμούμε να βιώσουμε οποιαδήποτε δυσκολία στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο την επόμενη περίοδο», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.

Η Τουρκία θεωρεί θετική την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη, με την προσδοκία μάλιστα ότι θα μπορούσε να ξεκινήσει μια νέα εποχή, αναφέρει η «Hurriyet».

«Στην πρώην κυβέρνηση συνασπισμού υπό την ηγεσία του Τσίπρα περιλαμβάνονταν ακροδεξιοί πολιτικοί, μεταξύ των οποίων ένας υπουργός Άμυνας που προκάλεσε ένταση μεταξύ της Άγκυρας και της Αθήνας», προστίθεται στο ίδιο δημοσίευμα.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ήταν από τους πρώτους ξένους ηγέτες που συνεχάρησαν τον κ. Μητσοτάκη.

Τα συγχάρητήριά του στον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας εξέφρασε μέσω Twitter και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Πεπεισμένος ότι η ελληνοτουρκική φιλία και οι διμερείς σχέσεις θα ενισχυθούν περισσότερο κατά την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη», δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ σε μήνυμά του.