Πολιτική

Προγραμματικές δηλώσεις - Μητσοτάκης: Ψεύτες και λαϊκιστές σας είπε με την ψήφο του ο ελληνικός λαός - Υγεία και Παιδεία οι άμεσες προτεραιότητες (vid)

Προγραμματικές δηλώσεις - Μητσοτάκης: Ψεύτες και λαϊκιστές σας είπε με την ψήφο του ο ελληνικός λαός - Υγεία και Παιδεία οι άμεσες προτεραιότητες (vid)
Να προσγειωθεί στην σημερινή πραγματικότητα κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα, ο πρωθυπουργός κατά την έναρξη της δευτερολογίας του στις προγραμματικές δηλώσεις.

“Ψεύτες και λαϊκιστές σας είπε η πλειοψηφία του ελληνικού λαού με την ψήφο του στις εκλογές την 7η Ιουλίου” δήλωσε και διερωτήθηκε γιατί εφόσον “τα έκανε όλα τόσο καλά ο ΣΥΡΙΖΑ τότε γιατί έχασε τρείς φορές τις εκλογές”.
Επίσης τόνισε πως η νέα κυβέρνηση δεν θα διαψεύσει τις προσδοκίες των πολιτών κι επανέλαβε ότι “τα έργα μιλούν περισσότερο απο τα λόγια”.

Παράλληλα, τόνισε πως η χώρα επιτέλους αποκτά σταθερότητα στο εσωτερικό της και αξιοπιστία στο εξωτερικό. “Απο την εποχή των φόρων και της φτώχειας περνάμε στη εποχή των επενδύσεων και στην άμεση μείωση του ΕΝΦΙΑ” συμπλήρωσε. Εξαπέλυσε επίθεση μάλιστα στον Αλέξη Τσίπρα και στον Γιάννη Βαρουφάκη χαρακτηρίζοντας τους ως το “δίδυμο της αποτυχίας” της διαπραγμάτευσης που έφερε το τρίτο μνημόνιο στην χώρα. “Συμβουλές από εσάς δεν δεχόμαστε” είπε χαρακτηριστικά.

«Είχα πει ότι η μείωση πλεονασμάτων θα είναι εφικτή όταν αποδείξουμε έμπρακτα την μεταρρυθμιστική μας δυναμική» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός ενώ έθεσε ως προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης «την Παιδεία και την Υγεία» και συνέχισε «η Παιδεία για να φέρει γνώση και δουλειά στους νέους και η Υγεία για να γίνει ασπίδα των αδυνάτων».

Σχετικά με το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών τόνισε πως οι γειτονιές επιστρέφουν στους πολίτες και οι αστυνομικοί ξαναβγαίνουν στους δρόμους. Επανέλαβε πως θα καταργηθεί άμεσα το πανεπιστημιακό άσυλο λέγοντας πως “καθηγητές και φοιτητές ανακτούν επιτέλους τα πανεπιστήμια”. “Το άσυλο της παρανομίας καταργείται και επιστρέφει το άσυλο της γνώσης και των ιδεών” τόνισε.

Αναφερόμενος στην ΔΕΗ δεσμεύτηκε να διασώσει την εταιρεία υποστηρίζοντας πως αν χρειαστεί μπορεί να πουληθούν ορισμένα περιουσιακά της στοιχεία. “Πίσω απο την καταστροφή που προκαλέσατε στην ΔΕΗ κρύβονται πολλές ευθύνες” συμπλήρωσε.
Για την Συμφωνία των Πρεσπών τόνισε αν η αντιπολίτευση δεν “βάλει πλάτη” για την αλλαγή της Συμφωνίας τότε η ΝΔ θα το κάνει μόνη της.
Έκλεισε την ομιλία του με αναφορά στο Μάτι γιατί όπως είπε συμβολίζει τον “δρόμο της ανόρθωσης”.