Πολιτική

Χαρδαλιάς: «Στην Εύβοια 10 εναέρια μέσα και το Beriev, έχουν εκκενωθεί 39 οικισμοί»

Χαρδαλιάς: «Στην Εύβοια 10 εναέρια μέσα και το Beriev, έχουν εκκενωθεί 39 οικισμοί»
Έκτακτη ενημέρωση πραγματοποίεισαι στις 14:00 το Σάββατο από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά για την εξέλιξη των πυρκαγιών.

Ο υφυπουργός Πολιτικής προστασίας ξεκίνησε λέγοντας ότι δεν εφησυχάζουμε και ότι δίνεται μια μεγάλη μάχη, καθώς σήμερα εκδηλώθηκαν 55 πυρκαγιές.

Αναλυτικά ο κ Χαρδαλιάς είπε: «Δεν εφησυχάζουμε μια και διαχειριζόμαστε 55 πυρκαγιές. Δίνουμε πολύ μεγάλη μάχη. Όλο το βράδυ οι δυνάμεις μας δούλεψαν σκληρά και μπορούμε να οριοθετήσουμε τα μέτωπα τις επόμενες ώρες. Οι δυνάμεις μας δίνουν μεγάλη μάχη στην Εύβοια.

Πολλές αναζωπυρώσεις στην Πάρνηθα, που αντιμετωπίζονται έγκαιρα και ανακόψαμε το μέτωπο που πέρασε την Εθνική στη Μαλακάσα. Κόψαμε το μέτωπο σε Άγιο Στέφανο.

Σχετικά με την Εύβοια είπε ότι έχουν εκκενωθεί 39 οικισμοί και ότι επιχειρούν 10 εναέρια μέσα και το Beriev και πάνω από 350 πυροσβέστες.

Στην Εύβοια η πυρκαγιά κινήθηκε στο δύσβατο βουνό. Στείλαμε μηνύματα σε 39 οικισμούς για εκκένωση. Ενεργοποιήσαμε μεγάλες δυνάμεις για την αντιμετώπισή της. Επιχειρούν 375 πυροσβέστες, 4 ελικόπτερα, 6 αεροσκάφη μαζί με το Beriev. Στελέχη του στρατού ως πεζοπόρα τμήματα.

Το ΠΝ έχει διαθέσει τορπιλάκατο. Το Λιμενικό, η Αστυνομία και η Πυροσβεστική έχουν κάνει μεγάλο αριθμό διασώσεων.

Στη Φωκίδα μεγάλος αριθμός αναζωπυρώσεων. Η Ρόδος έχει τεθεί σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού. Στείλαμε μήνυμα μέσω του 112 για κάθε ενέργεια στην ύπαιθρο. Συνεχίζουμε με αμείωτη ένταση τον αγώνα. Όλες οι δυνάμεις, επίγειες και εναέριες είναι σε απόλυτη κινητοποίηση.

Ευχαριστώ τα στελέχη των δυνάμεων της Πολιτικής Προστασίας που βρίσκονται νυχθημερόν στη μάχη.»