Πολιτική

Στο Φανάρι για την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία, πριν από τη συνάντηση με τον Ερντογάν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης (εικόνες)

Στο Φανάρι για την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία, πριν από τη συνάντηση με τον Ερντογάν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης (εικόνες) Φωτογραφία: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού
Στο Φανάρι βρίσκεται αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος προσγειώθηκε προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, λίγο μετά τις 11 το πρωί

Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως μετά την άφιξή του στην Κωνσταντινούπολή μετέβη κατευθείαν στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, στο Φανάρι, όπου συμμετέχει στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία για την Κυριακή της Ορθοδοξίας.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ 2

Πριν από την έναρξη της Θείας Λειτουργίας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος έκανε έκκληση να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία. «Παρακολουθούμε το δράμα του ουκρανικού λαού και θαυμάζουμε την σθεναρή αντίστασή του στον εισβολέα. Απευθύνουμε έκκληση για άμεση κατάπαυση του πυρός. Η βία και ο πόλεμος δημιουργούν περιπλοκότερα προβλήματα. Πρέπει να τερματιστεί ο πόλεμος. Ο χάρτης των Ηνωμένων Εθνών απαγορεύει ρητώς τη χρήση βίας στις διεθνείς σχέσεις και δεσμεύει όλα τα μέλη του οργανισμού να ρυθμίζουν τις διαφορές τους με ειρηνικά μέσα», είπε χαρακτηριστικά.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ 4

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ 3

Ο πρωθυπουργός σε λίγη ώρα, συγκεκριμένα στις 13:00 ώρα Ελλάδο) θα παρακαθήσει σε γεύμα που θα παραθέσει προς τιμήν του ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην προεδρική κατοικία και στις 16:15 ώρα Ελλάδος θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο στο Σισμανόγλειο Μέγαρο.