Πολιτική

Τσίπρας: «Κύριε Μητσοτάκη πιαστήκατε με τον κοριό στο αυτί - Tη δυσπιστία του λαού την έχετε δεδομένη»

Τσίπρας: «Κύριε Μητσοτάκη πιαστήκατε με τον κοριό στο αυτί - Tη δυσπιστία του λαού την έχετε δεδομένη» Φωτογραφία: EUROKINISSI
Δριμύ κατηγορώ εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τους χειρισμούς στο θέμα των παρακολουθήσεων, κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή.

Ουδέποτε, απ' όσο γνωρίζω,, υπήρξε νόμιμη ή και παράνομη επισύνδεση βουλευτή επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας πως αν η κυβέρνηση είχε στοιχεία κατά του ΣΥΡΙΖΑ θα είχε προχωρήσει ήδη σε εξεταστική.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στον πρωθυπουργό, είπε ότι «είστε ο μόνος που τόλμησε να παρακολουθήσει εκλεγμένο βουλευτή ή ευρωβουλευτή»

«Κύριε Μητσοτάκη πιαστήκατε με τον κοριό στο αυτί και τώρα προσπαθείτε ματαίως να ανακαλύψετε αντιπερισπασμούς και φτηνές δικαιολογίες», ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Απαντώντας στην πρόκληση του πρωθυπουργού για πρόταση δυσπιστίας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως «την δυσπιστία του ελληνικού λαού την έχετε δεδομένη και θα μετατραπεί σε ψήφος αλλαγής και απαλλαγής».

Επίσης, έκανε σκληρή επίθεση στον κ. Γεραπετρίτη, στην αρχή της δευτερολογίας, τονίζοντας ότι «έκανε τον ψόφιο κοριό» στην Επιτροπή Διαφάνειας. «Αν θέλετε να μιλήσω ακριβολογώντας, δεν μίλησε ο κ. Γεραπετρίτης στη διαδικασία. Έκανε όμως τον ψόφιο κοριό. Και ως προς τούτο δεν ανασκευάζω. Γνωρίζατε ή δεν γνωρίζατε;», ρώτησε.

«Άλλο πράγμα είναι οι λόγοι εθνικής ασφάλειας και άλλο αν έχει διαπραχθεί έγκλημα», ανέφερε από το βήμα της Bουλής στη δευτερολογία του ο Αλέξης Τσίπρας.

«Στη Χρυσή Αυγή που ήταν εγκληματική οργάνωση δεν υπήρχαν επισυνδέσεις βουλευτών της. Ο μόνος πολιτικός που τόλμησε επισυνδέσεις στη μεταπολίτευση, είστε εσείς κύριε Μητσοτάκη», πρόσθεσε.