Πολιτική

Ο Σκέρτσος παρουσίασε τα κρίσιμα ορόσημα του Ταμείου Ανάκαμψης

Ο Σκέρτσος παρουσίασε τα κρίσιμα ορόσημα του Ταμείου Ανάκαμψης
Σειρά από 78 ρυθμιστικές παρεμβάσεις (34 νόμους και 44 πράξεις δευτερογενούς νομοθεσίας) καθώς και 94 «εμβληματικές πολιτικές, δράσεις και έργα που αφορούν το τέταρτο τρίμηνο του 2023», περιλαμβάνει ο προγραμματισμός του κυβερνητικού έργου που παρουσιάστηκε στην συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου από τον υπουργό Επικρατείας, Άκη Σκέρτσο.

Ο κ. Σκέρτσος παρουσίασε επίσης τα κρίσιμα ορόσημα του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, καθώς και τον συνοπτικό σχεδιασμό για τα Ετήσια Σχέδια Δράσης του 2024.

Σημειώνεται ότι στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξέπεμψε μήνυμα προσήλωσης στην μεταρρυθμιστική ατζέντα της κυβέρνησης και στην εφαρμογή μεγάλων και τολμηρών αλλαγών που, όπως είπε, «θα στηρίξουν την ποιοτική ανάπτυξη, θα αντιμετωπίσουν την ανεργία, θα βελτιώσουν το επίπεδο ζωής των πολιτών και θα παρέχουν καλύτερες υπηρεσίες σε όλους τους κρίσιμους τομείς δημοσίων πολιτικών».

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί στις βασικές πτυχές του κυβερνητικού σχεδιασμού, αλλά καετηι σε ζητήματα της επικαιρότητας και κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ η οποία θα συνεδριάσει στις 12 αύριο το μεσημέρι, στη Βουλή.