Πολιτική

Οδικό αντιπολιτευτικό χάρτη διμήνου φτιάχνει το ΠΑΣΟΚ, γυρνώντας την πλάτη στις εξελίξεις στην Κουμουνδούρου

Οδικό αντιπολιτευτικό χάρτη διμήνου φτιάχνει το ΠΑΣΟΚ, γυρνώντας την πλάτη στις εξελίξεις στην Κουμουνδούρου
Έναν οδικό χάρτη για το επόμενο δίμηνο με παρεμβάσεις στη Βουλή και την κοινωνία συνδιαμόρφωσαν χθες ο Νίκος Ανδρουλάκης με τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη.

Συγκεκριμένα, ο αντιπολιτευτικός οδικός χάρτης που αποφασίστηκε θα έχει ως αιχμές τα θέματα της υγείας, του αυξημένου κόστους διαβίωσης, τα αγροτικά και την αποκατάσταση των πληγεισών από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες διαφόρων περιοχών.

Οδικός αντιπολιτευτικός χάρτης

Επ' όλων αυτών ζητημάτων θα υπάρξει δέσμη προτάσεων το επόμενο διάστημα, οι οποίες θα επικοινωνηθούν, τόσο κοινοβουλευτικά όσο και με πολιτικές δράσεις, καθώς σημασία για το ΠΑΣΟΚ έχει η ανάδειξη της αποτυχίας της κυβέρνησης και της αδυναμίας της να δώσει λύσεις στα προβλήματα της κοινωνίας.

Γύρισμα πλάτης στις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Παράλληλα, στις τοποθετήσεις των βουλευτών διαπιστώθηκε κοινός τόπος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ηττήθηκε ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση, είναι εδώ, ίδιος, απλά με άλλο περιτύλιγμα.

Προφανώς, αυτή η κοινή διαπίστωση των στελεχών του ΠΑΣΟΚ φαίνεται να αντανακλά ότι δεν εκτιμάται ως ισχυρός αντίπαλος ο νέος επικεφαλής της Κουμουνδούρου, κάτι που υπογραμμίζεται από την επισήμανση απουσίας πολιτικού περιεχομένου, ιδίως ενός περιεχομένου ανταγωνιστικού σε αυτό του ΠΑΣΟΚ, το οποίο οποίο θα μπορούσε να προσελκύσει κόσμο του.

Σε αυτή τη λογική, συνεχίζεται και η αυτόνομη στρατηγική της Χαριλάου Τρικούπη προκειμένου να χτίσει ένα εναλλακτικό κυβερνητικό σχέδιο απέναντι σε αυτό της ΝΔ στις επόμενες εθνικές εκλογές, αλλά και με στόχο να αναδείξει τη υπεροχή της σε επίπεδο πολιτικού περιεχομένου έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.