Πολιτική

Μητσοτάκης για ομόφυλα ζευγάρια: Θα νομοθετήσουμε την ισότητα στον γάμο, τα παιδιά πρέπει να έχουν ίσα δικαιώματα

Μητσοτάκης για ομόφυλα ζευγάρια: Θα νομοθετήσουμε την ισότητα στον γάμο, τα παιδιά πρέπει να έχουν ίσα δικαιώματα
Την πρώτη του εφ' όλης της ύλης συνέντευξη για τη νέα χρονιά παραχώρησε την Τετάρτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Τι ανέφερε για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο νομοσχέδιο για τα δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών για γάμο και τεκνοθεσία, σημειώνοντας πως παρότι δεν είναι το νο.1 θέμα για την ελληνική κοινωνία, είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα για ορισμένους συμπολίτες μας.

Ξεκινώντας διευκρίνισε πως το νομοσχέδιο φέρνει την αναγνώριση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών - μια ρύθμιση που είναι κάθε άλλο παρά επαναστατική, μιας και συμβαίνει στις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Μιλάμε προφανώς για τον πολιτικό γάμο, όχι για ρύζια και εκκλησίες», σχολίασε σχετικά υπογραμμίζοντας πως σέβεται τόσο τις αντίθετες γνώμες όσο και την διαφορετική άποψη της Εκκλησίας.

Σε ό,τι αφορά την τεκνοθεσία, ο πρωθυπουργός σημείωσε πως υπάρχουν ήδη παιδιά που μεγαλώνουν σε ομόφυλα ζευγάρια. «Αυτά τα παιδιά δεν θα πάψουν να υπάρχουν και αυτά τα παιδιά δεν έχουν ίσα δικαιώματα». 

Εξυπηρετούμε αυτά τα παιδιά, αυτά τα λίγα παιδιά, με το να μην νομοθετούμε τα δικαιώματά μας; διερωτήθηκε.

«Μια γυναίκα μόνη μπορεί ήδη να υιοθετήσει, ένας άνδρας μόνος μπορεί να υιοθετήσει», τόνισε, υπογραμμίζοντας πως δεν θα αλλάξει τίποτα στην υποβοηθούμενη παραγωγή, καθώς «δεν θα κάνουμε την Ελλάδα εργαστήρι πειραμάτων».

«Το σχέδιο νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια είναι καλά επεξεργασμένο και λελογισμένο» σημείωσε ακόμη, τονίζοντας πως δεν θα θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της ψήφισης του νομοσχέδιου, μίλησε για «θέμα συνείδησης» ενώ εξέφρασε την εκτίμηση πως δεν θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο όλοι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. «Η αποχή είναι αξιοπρεπής στάση χωρίς να δημιουργεί προβλήματα στην κυβερνητική πλειοψηφία», τόνισε.

Είναι σημαντικό να μην διχαστούμε, υποστήριξε ακόμη: «Μπορεί να διαφωνεί κάποιος αλλά δεν θα ζημιωθεί κανένας».