Πολιτική

Πέτρος Κόκκαλης: Αναμένεται να ανακοινώσει νέο κόμμα

Πέτρος Κόκκαλης: Αναμένεται να ανακοινώσει νέο κόμμα
Τη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα αναμένεται να ανακοινώσει το αργότερο μέχρι τις αρχές Μαρτίου ο ευρωβουλευτής Πέτρος Κόκκαλης.

Μετά από την αποχώρησή του από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ο Πέτρος Κόκκαλης είχε εκφράσει τις προθέσεις του για τη δημιουργία νέου οικολογικού κόμματος στην Ελλάδα. Όπως είχε χαρακτηριστικά δηλώσει «Ένα πράσινο κόμμα είναι οπωσδήποτε κάτι που έχω στο μυαλό μου»

«Από το 2019 που συμμετείχα στην Προοδευτική Συμμαχία με την πολιτική κίνηση “Κόσμος”, αυτό που προσπαθώ να κάνω κι εγώ με όλο το δυναμικό της Κίνησης είναι να δώσουμε την πολιτική διάσταση της κλιματικής δράσης η οποία, ενώ είναι προφανής στις άλλες χώρες της Ευρώπης και σε πολλές χώρες του κόσμου, δεν είναι τόσο προφανής στην Ελλάδα. Και αυτή είναι μια συζήτηση την οποία ο κόσμος της Αριστεράς φαίνεται ότι είναι πολύ ώριμος να την ακούσει» είχε επισημάνει.

Σύμφωνα με τη στήλη Παιχνίδια Εξουσίας του Βασίλη Σκουρή στο Dnews ο ευρωβουλευτής τον επόμενο μήνα προσχωρεί και επίσημα στην ευρωομάδα των Πρασίνων, ενώ αμέσως μετά, προς το τέλος του μήνα, το πολύ αρχές Μαρτίου θα ανακοινώσει την ίδρυση του Πράσινου Κόμματος στην Ελλάδα.

Το ερώτημα που είναι ακόμα ανοιχτό -και μάλλον δεν θα απαντηθεί σύντομα- είναι αν το Πράσινο Κόμμα κατέλθει αυτόνομο στις ευρωεκλογές ή εάν θα συνεργαστεί εκλογικά με τη Νέα Αριστερά.