Πολιτική

Εξώδικο της Μαρέβας Μητσοτάκη στην Έλενα Ακρίτα

Εξώδικο της Μαρέβας Μητσοτάκη στην Έλενα Ακρίτα Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
Εξώδικο έστειλε η Μαρέβα Μητσοτάκη στην Έλενα Ακρίτα μετά τις αναρτήσεις της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για την περιουσιακή κατάσταση της συζύγου του πρωθυπουργού.

Το εξώδικο είχε ήδη ανακοινωθεί από το γραφείο του πρωθυπουργού πριν και ο ίδιος προσωρήσει σε ανάρτηση στήριξης της συζύγου του, Μαρέβας Μητσοτάκη.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες στο εξώδικο της Μαρέβα Μητσοτάκη γίνεται λόγος για «προσβλητικές και ανήθικες» αναφορές επί προσωπικού σημειώνοντας πως στόχος των αναρτήσεων της Έλενας Ακρίτα ήταν «η δική της συκοφάντιση ως γυναίκα και ως επαγγελματία».

Πώς ξεκίνησε η αντιδικία Μαρέβας Γκραμπόφσκι- Έλενας Ακρίτα

«Tο λάθος του Τάιλερ είναι ότι δε γεννήθηκε Μαρέβα» έγραψε σε ανάρτησή της η Έλλενα Ακρίτα και συνέχισε λέγοντας πως «Ο Τάιλερ δεν έχει σπίτι Βολταίρου. Δεν έχει 40 ακίνητα που δεν ξέρουμε από πού κρατάει η σκούφια τους. Δεν κάνει περίεργες μπίζνες με μεγάλες εταιρίες. Δεν αναλαμβάνει χαριστικά αναθέσεις κοστουμιών όπως της Aegean και των στολών-εκτρωμάτων των ταξιθετών/τριών στην Λυρική.  Δεν κάνει πολιτικό παιχνίδι με συμφωνίες κάτω από το τραπέζι. Δεν καταχράται τη θεσμική θέση του συντρόφου του. Δεν παραγοντίζει με sms και τηλεφωνήματα σε επιχειρηματίες και μεγαλοεκδότες. Δεν παίζει παιχνιδάκια με τα Πόθεν Έσχες, δεν κάνει τίποτα παράνομο, τίποτα ύποπτο».

{https://www.facebook.com/elenaakrita/posts/pfbid02Er2cpvVJvLn4tYVvWMrvGh4Ki2bA6hSJkoWAhf3E6VUWfrTJGNFzhkuuuTMCK9PXl}

Άμεση ήταν η αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος έσπευσε να εκατακρίνει την Έλενα Ακρίτα.

«Είναι δυνατόν μία πολιτική μας αντίπαλος να γράφει έναν τέτοιο λίβελο για μία σύζυγο ενός πολιτικού της αντιπάλου; Δεν ντρέπεται η κ. Ακρίτα; Έχει καταλάβει ότι πολιτική αντίπαλος δεν είναι η Μαρέβα Μητσοτάκη, αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης;», δήλωσε στον Alpha ο υπουργός Υγείας.

«Ως γυναίκα δέχεται μία άλλη γυναίκα να είναι κάθε ημέρα στόχος τέτοιας ανηλεούς κριτικής, μόνο και μόνο γιατί παντρεύτηκε έναν άνθρωπο; Δεν είναι αίσχος αυτό;», συμπλήρωσε και έκανε λόγο για «ανθρωποφαγία», ενώ κάλεσε την Έλενα Ακρίτα να γράψει «συγγνώμη κ. Μητσοτάκη που σας έμπλεξα στην πολιτική διαμάχη με τον σύζυγό σας».

«Ο Άδωνις Γεωργιάδης μου ζητά να ζητήσω συγγνώμη στη Μαρέβα Μητσοτάκη. Λογικά αυτό είναι πρωταπριλιάτικο αστείο. Γιατί είναι για γέλια κι ας το είπε ο ίδιος με straight face - άλλωστε έτσι με σοβαρό τρόπο λέγονται τα πιο πετυχημένα αστεία», απάντησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Στήριξη Μητσοτάκη στη Μαρέβα

Στη συνέχεια το γραφείο του πρωθυπουργού έκανε λόγο για συκοφαντική ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα ενημερώνοντας ότι η Μαρέβα Γκραμπόφσκι προτίθεται να κινηθεί νομικά, όπως και έπραξε. Μετά την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού η Έλενα Ακρίτα επισημαίνει ότι σε περίπτωση που συμβεί αυτό, η ίδια θα ζητήσει την άρση ασυλίας της.

Θέση πήρε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του όπου έδειξε την αμέριστη στήριξή του στη σύζυγό του.

{https://www.facebook.com/kyriakosmitsotakis/posts/pfbid02ZhSU2oFmuyAM8E4xFZxPSb44kbSW3GHfQbLRWq8eYaumwSjzrddjfsa4aVxQHA5Sl}