Πολιτική

Νέα Αριστερά: Λιγότερο θράσος δεν βλάπτει κύριε Μητσοτάκη

Νέα Αριστερά: Λιγότερο θράσος δεν βλάπτει κύριε Μητσοτάκη Φωτογραφία: INTIME/ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
Για ακροδεξιές ανοησίες κατηγόρησε μεταξύ άλλων τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η Νέα Αριστερά, στην ανακοίνωσή της, όπου σχολιάζει την ομιλία του πρωθυπουργού στο Ζάππειο.

«Τα πράγματα γίνονται πράγματι καλύτερα. Για τους λίγους που γίνονται πλουσιότεροι όσο κυβερνάει η Νέα Δημοκρατία. Η προτεραιότητα του πρωθυπουργού είναι το χάιδεμα των ακραίων και όχι η προστασία από τις γυναικοκτονίες, ούτε η ασφάλεια εν γένει» ανέφερε στην ανακοίνωσή της η Νέα Αριστερά.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε θριαμβολογώντας για την ευημερία των αριθμών. "Η εθνική ρότα άλλαξε, βάζοντας την Ελλάδα για τα καλά σε τροχιά προόδου", είπε ο πρωθυπουργός στο άνοιγμα του συνεδρίου της Ν.Δ. ενώ διαβεβαίωσε ότι τα πράγματα "αργά και σταθερά γίνονται καλύτερα". Τα πράγματα γίνονται πράγματι καλύτερα. Για τους λίγους που γίνονται πλουσιότεροι όσο κυβερνάει η Νέα Δημοκρατία. Για την πλειοψηφία των πολιτών ο πληθωρισμός και η ακρίβεια παντού κάνουν την καθημερινότητα όλο και πιο δύσκολη» συνέχισε η Νέα Αριστερά.

Σχολίασε ακόμα ότι «Στην πραγματική ζωή, οι μισοί πολίτες δεν μπορούν να καλύψουν τις στεγαστικές τους ανάγκες, κάθε μήνα ψωνίζουν λιγότερα από το σούπερ μαρκετ, ο κατώτατος μισθός δεν καλύπτει ούτε το δεκαπενθήμερο».

Η δήλωση της Νέας Αριστεράς αναφέρεται και στη γυναικοκτονία της 28χρονης Κυριακής έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων. «Λίγες ημέρες μετά την γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα μπροστά στον φύλακα του Α.Τ. Αγίων Αναργύρων, αντί να ξηλώσει τον αποτυχημένο υπουργό του ο πρωθυπουργός επανέλαβε τις ακροδεξιές ανοησίες ότι η γυναικοκτονία έγινε επειδή οι αστυνομικοί δεν έχουν "στήριξη αν χρησιμοποιήσουν το όπλο τους”.

»Σα να μην ζούμε στη χώρα των διαρκών περιστατικών αστυνομικής αυθαιρεσίας και βίας, των δολοφονιών Ρομά πολιτών με χρήση όπλων. Η προτεραιότητα του πρωθυπουργού είναι το χάιδεμα των ακραίων και όχι η προστασία από τις γυναικοκτονίες, ούτε η ασφάλεια εν γένει. Ο αρχιερέας της συγκάλυψης και του ψεύδους, Κυριάκος Μητσοτάκης, μίλησε ξανά για αντιπολίτευση που “κάνει τον πόνο κομματικό εργαλείο”, αναφερόμενος στο έγκλημα των Τεμπών. Θα ήταν πιο ακριβές να μιλήσει για την αλαζονεία της Νέας Δημοκρατίας που κάνει την εξουσία εργαλείο συγκάλυψης. Λιγότερο θράσος δεν βλάπτει κύριε Μητσοτάκη».

Η δήλωση της Νέας Αριστεράς κλείνει με την αναφορά ότι «Είναι πρόδηλο το άγχος του πρωθυπουργού να κάμψει την δυσαρέσκεια των στελεχών του για τις “κεντρώες” μεταγραφές του και να επαναπροσεγγίσει τους ακροδεξιούς ψηφοφόρους. Καλή τύχη στον ίδιο και καλές εργασίες στο συνέδριο ευχόμαστε, όμως να ξέρει ότι η κοινωνία πια έχει καταλάβει. Η απαίτηση είναι να νικήσει το δίκιο. Η Νέα Αριστερά θα αγωνιστεί για αυτό με όλες τις δυνάμεις της, μαζί με την κοινωνία. Γιατί μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα».