Πολιτική

Χαρίτσης: Με τον Πέτρο Κόκκαλη μπορούμε να έχουμε έναν κοινό βηματισμό

Χαρίτσης: Με τον Πέτρο Κόκκαλη μπορούμε να έχουμε έναν κοινό βηματισμό Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
«Όπως μας έδειξε η Γαλλία όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Τίποτα δεν τελειώνει! Όλα συνεχίζονται!» είπε ο Αλέξης Χαρίτσης.

Κοινή πορεία με το κόμμα ΚΟΣΜΟΣ και τον Πέτρο Κόκαλη διαγράφει η Νέα Αριστερά, με τον Αλέξη Χαρίτση να τον καλωσορίζει κατά την ομιλία του στην Πλατεία Αυδή στο Μεταξουργείο.

Με θέμα συζήτησης, «Νέο Λαϊκό Μέτωπο – Παράδειγμα για όλη την Ευρώπη», ο Αλέξης Χαρίτσης συνάντησε μεταξύ άλλων τον Πέτρο Κόκκαλη τον οποίο και ευχαρίστησε για τη συμμετοχή του στην εκδήλωση, και το πολιτικό κόμμα Κόσμος, λέγοντας πως «νομίζω ότι μπορούμε να βρεθούμε σε ένα κοινό βηματισμό, σε πλαίσιο μέτρων πρωτοβουλιών και προτάσεων».

xaritsis2_1026b.jpg

Διευκρίνισε ότι για τη Νέα Αριστερά, η κλιματική δικαιοσύνη είναι πυρηνικό στοιχείο του προγράμματός της και τον κάλεσε να «δουλέψουμε έχοντας κατά νου ότι όπως μας έδειξε η Γαλλία όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Τίποτα δεν τελειώνει! Όλα συνεχίζονται!».

Μιλώντας για τις εξελίξεις με την Αριστερά στη Γαλλία, στις πρόσφατες εκλογές της 7ης Ιουλίου, ο Αλέξης Χαρίτσης δήλωσε πως «το επόμενο διάστημα πρέπει να ληφθούν ενωτικές ριζοσπαστικές πρωτοβουλίες. Και η Νέα Αριστερά θα συμβάλλει με όλες της τις δυνάμεις σε αυτή την κατεύθυνση σε μια σειρά από κρίσιμα πεδία: για την ακρίβεια, την τιμή του ρεύματος, τη διάλυση του ΕΣΥ, τα εργασιακά δικαιώματα, την αντιμετώπιση του υπερτουρισμού, την προώθηση της δίκαιης πράσινης μετάβαση, την ειρήνη».

xaristis2_0fd54.jpg

Παράλληλα, ο Αλέξης Χαρίτσης τόνισε πως «είναι πιο αναγκαίο από ποτέ να ξεκινήσουμε μια ουσιαστική πολιτική συζήτηση για το πώς προχωράμε μέσα από πράξεις και δράσεις. Αποτελεί επιτακτικό αίτημα του αριστερού και προοδευτικού κόσμου η συγκρότηση του αντίπαλου δέους στην Δεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η κοινωνία έχει ανάγκη την εναλλακτική κυβερνητική λύση. Έχει ανάγκη την αριστερή διέξοδο από το σημερινό νεοφιλελεύθερο τέλμα».


xaritsis1_b53e6.jpg
Ο επικεφαλής της Νέας Αριστεράς μεταξύ άλλων πρόσθεσε πως πλέον «είναι προφανές ότι χωρίς συνεργασίες και ενωτικές πρωτοβουλίες δεν μπορεί να ανοίξει αυτή η διέξοδος. Στις ευρωεκλογές διαπιστώσαμε άλλωστε το αδιέξοδο των ηγεμονισμών και του κατακερματισμού».