Πολιτική

Στους 60.000 έφτασε η συμμετοχή στο ΣΥΡΙΖΑ: Σήμερα οι υποψήφιοι στο ευρωψηφοδέλτιο

Στους 60.000 έφτασε η συμμετοχή στο ΣΥΡΙΖΑ: Σήμερα οι υποψήφιοι στο ευρωψηφοδέλτιο
Στους 63.000 έφτασε η συμμετοχή στις εσωκομματικές του ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα θα ανακοινωθούν οι 35 υποψήφιοι που εκλέχθηκαν για το ευρωψηφοδέλτιο.

«Πρωτοπόρα» και «μαζική» χαρακτηρίζει η Κουμουνδούρου τη διαδικασία επιλογής των υποψηφίων ευρωβουλευτών του κόμματος που πραγματοποιήθηκε χθες με δημοψήφισμα των μελών και των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, συνολικά συμμετείχαν στις κάλπες και ηλεκτρονικά περισσότεροι από 63.000 πολίτες από τις 8:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ, ενώ δόθηκε και μια ώρα παράταση λόγω προερχόμενων της τελευταίας στιγμής. Από αυτούς, οι 6.000 ήταν φίλοι του κόμματος ενώ οι 57.000 παλιά μέλη.

Την Παρασκευή εκδήλωση για την παρουσίαση του ψηφοδελτίου

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί σήμερα με την καταμέτρηση της σταυροδοσίας και την ανάδειξη των 35 υποψηφίων. Επίσης, άλλοι 5 υποψήφιοι θα επιλεχθούν απευθείας από τον Στέφανο Κασσελάκη και οι νυν ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης και Έλενα Κουντουρά θα είναι εκ νέου υποψήφιοι ex officio. Η παρουσίαση του συνόλου των 42 υποψηφίων θα γίνει σε κεντρική εκδήλωση την Παρασκευή.

Δεν θα ανακοινωθούν σταυροί και σειρά κατάταξης

Οι σταυροί που έλαβαν οι υποψήφιοι και η σειρά κατάταξης δεν θα ανακοινωθούν, γεγονός που έχει δημιουργήσει ορισμένες γκρίνιες σε μερίδα της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, οι οποίες όμως δεν έχουν εκφραστεί δημόσια. Και αυτό γιατί θα θεωρούνταν ότι όσοι ψήφισαν χθες προκαταβάλουν την κρίση των πολιτών που θα ψηφίσουν το κόμμα στις ευρωεκλογές.

Ικανοποίηση από τη συμμετοχή

Τα περισσότερα στελέχη του κόμματος κρίνουν τη συμμετοχή ικανοποιητική, δεδομένου ότι δεν πρόκειται για τελική σειρά κατάταξης, αλλά απλώς για συγκρότηση του ψηφοδελτίου. Δεδομένων των 150.000 ψηφισάντων στη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου τον Σεπτέμβριο και των 220.000 εγγεγραμμένων μελών του ΣΥΡΙΖΑ το χθεσινό νούμερο όντως φαίνεται ότι δεν δημιουργεί πρόβλημα στον Στέφανο Κασσελάκη.