Πολιτική

Η «παραδοχή» Χριστοφιλοπούλου για την υποψηφιότητα Μπελέρη

Η «παραδοχή» Χριστοφιλοπούλου για την υποψηφιότητα Μπελέρη Φωτογραφία: Eurokinissi
Εκθέτει τον κ. Μητσοτάκη, που έβαλε το κομματικό συμφέρον πάνω από το εθνικό, σχολιάζει το ΠΑΣΟΚ

Στην παραδοχή ότι η υποψηφιότητα Μπελέρη με το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει μόνο... συμβολικό σκοπό, αλλά και να ανακόψει τις διαρροές ψήφων προς την ακροδεξιά, προχώρησε η «γαλάζια» υποψήφια στις ευρωκάλπες, Εύη Χριστοφιλοπούλου, όπως επισημαίνουν σε ανακοινώσεις τους ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

«Η παραδοχή της υποψήφιας ευρωβουλευτή της ΝΔ, Εύης Χριστοφιλοπούλου, ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης επέλεξε να τοποθετήσει τον Φρέντυ Μπελέρη στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος του προκειμένου να μαζέψει τις διαρροές προς την ακροδεξιά, επιβεβαιώνει τον τυχοδιωκτισμό με τον οποίο κινείται ο αρχηγός της ακόμα και στα ευαίσθητα εθνικά ζητήματα. Όπως είπε η ίδια, η υποψηφιότητα του Φρ. Μπελέρη έχει στόχο να ενσωματώσει την άκρα Δεξιά, την οποία η ίδια είχε καταγγείλει λίγα λεπτά νωρίτερα ως μια πολιτική δύναμη "λαϊκισμού και τοξικότητας" που απειλεί το ευρωπαϊκό οικοδόμημα εν συνόλω. Είναι πλέον ολοφάνερο πως η τακτική της ΝΔ για τις ευρωεκλογές δεν είναι τίποτε παραπάνω από ένα συνονθύλευμα δήθεν πατριωτισμού και δήθεν προοδευτισμού, που έχει μοναδικό στόχο να συνεχίσει την αντικοινωνική πολιτική που ασκεί ως κυβέρνηση», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ: «Η Εύη Χριστοφιλοπούλου κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής της συνέντευξης "μαρτύρησε" αυτό για το οποίο καταγγείλαμε τον κ. Μητσοτάκη από την πρώτη στιγμή: ότι τα κίνητρα για την υποψηφιότητα του νόμιμα εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, κ. Φρέντυ Μπελέρη δεν είναι ούτε εθνικά ούτε ευρωπαϊκά αλλά μόνο ψηφοθηρικά. Όπως χαρακτηριστικά παραδέχτηκε η υποψήφια της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Μπελέρης "ενσωματώνει τη δεξιά της πλευρά", ενώ απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου επιβεβαίωσε ότι στόχος είναι να φρενάρει τις διαρροές ψηφοφόρων προς την Ακροδεξιά, αναρωτώμενη μάλιστα "γιατί είναι κακό αυτό;"», τονίζει και καταλήγει:

«Η παραδοχή της υποψήφιας ευρωβουλευτή εκθέτει τον κ. Μητσοτάκη, που έβαλε το κομματικό συμφέρον πάνω από το εθνικό. Ως ΠΑΣΟΚ επιμένουμε ότι ο κ. Μπελέρης είναι απαραίτητος ως δήμαρχος Χειμάρρας, όπως νόμιμα εκλέχτηκε τον περασμένο Μάιο, ώστε να μπορεί να προστατεύει αποτελεσματικά τα δικαιώματα και τις περιουσίες την ελληνικής εθνικής μειονότητας στην περιοχή». 

Από τα βέλη του ΠΑΣΟΚ δεν γλίτωσε ούτε ο Μανώλης Αναγνωστάκης, υποψήφιος στις ευρωεκλογές με τους Δημοκράτες: «Όσον, τέλος, αφορά στην αποστροφή του κ. Μανώλη Αναγνωστάκη, υποψήφιου με το κόμμα του κ. Λοβέρδου που στην ίδια εκπομπή χαρακτήρισε τον κ. Μπελέρη "του ποινικού δικαίου άνθρωπο", ας αποφασίσουν στο κόμμα τους αν έχει δίκιο ο κ. Αναγνωστάκης ή ο Πρόεδρός τους, που τον επισκέφθηκε στη φυλακή».

«Ναι, είναι κακό αυτό;»

«Ο Φρέντι Μπελέρη είναι μια υποψηφιότητα η οποία στα πλαίσια της Νέας Δημοκρατίας ενσωματώνει τη δεξιά της πλευρά. Η ΝΔ είναι ένα μεγάλο πολυσυλλεκτικό κόμμα. Εκεί συνυπάρχει το συντηρητικό κομμάτι με τη λαϊκή δεξιά, υπάρχει ο πολιτικός φιλελευθερισμός, υπάρχει και το προοδευτικό κέντρο στο οποίο εγώ ανήκω. Σε ένα πολυσυλλεκτικό από τη στιγμή που υπάρχει απειλή από την ακροδεξιά, η υποψηφιότητα τύπου Μπελέρη κάνει αυτό ακριβώς που είπα», τόνισε η Εύη Χριστοφιλοπούλου, καλεσμένη στο Open.

Στο σχόλιο του δημοσιογράφου «άρα, φρενάρει τη διαρροή της ΝΔ προς την ακροδεξιά», η «γαλάζια» υποψήφια ευρωβουλευτής είπε: «Ναι, γιατί είναι κακό αυτό;».

Ακούστε τη συζήτηση: