Πολιτική

Μηνύματα Μητσοτάκη στο δεξιό ακροατήριο από την Κ. Μακεδονία

Μηνύματα Μητσοτάκη στο δεξιό ακροατήριο από την Κ. Μακεδονία
Σε Πιερία, Πέλλα και Ημαθία ο πρωθυπουργός και με επιχειρηματολογία η επιλογή της ΝΔ να μην κυρώσει τα τρία μνημόνια, δικαιώθηκε από τις εξελίξεις.

Σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας όπου διατηρούν σημαντική δύναμη τα κόμματα στα δεξιά της ΝΔ, θα βρίσκεται το προσεχές διήμερο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της ιδιαίτερης έμφασης που δίνει ο προεκλογικός σχεδιασμός του κυβερνώντος κόμματος στην ανακοπή των διαρροών προς τα δεξιά.

Αφού παραχωρήσει σήμερα το πρωί εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στην εκπομπή «Σήμερα» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί το απόγευμα στην Πιερία, όπου θα επισκεφθεί το Λιτόχωρο και την Κατερίνη, ενώ την Παρασκευή αναμένεται να περιοδεύσει στους νομούς Πέλλας και Ημαθίας.

Το γεγονός ότι η επίσκεψη γίνεται με φόντο την προκλητική συμπεριφορά της νέας Προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας και την αναβίωση της δημόσιας συζήτησης για την Συμφωνία των Πρεσπών, καθιστά βέβαιο ότι ο κ. Μητσοτάκης θα στείλει μηνύματα στην ηγεσία της γειτονικής χώρας και θα απευθυνθεί στοχευμένα στο εκλογικό ακροατήριο που αισθάνεται δυσαρεστημένο βλέποντας τη ΝΔ, που ως αντιπολίτευση κατακεραύνωνε την συμφωνία και τα περισσότερα στελέχη της συμμετείχαν στα συλλαλητήρια, να απαιτεί σήμερα, ως κυβέρνηση, την πιστή εφαρμογή της από την γειτονική χώρα.

Στο Μέγαρο Μαξίμου αντιλαμβάνονται ότι το συγκεκριμένο τμήμα του εκλογικού σώματος δέχεται ήδη ισχυρά μηνύματα από τα κόμματα στα δεξιά της ΝΔ, όπως κατέδειξε και το χθεσινό σόου Βελόπουλου στην Βουλή όπου έσκισε το ΦΕΚ με την Συμφωνία.

Πρόκειται για νομούς στους οποίους ήδη από τις περσινές εθνικές εκλογές τόσο η Ελληνική Λύση (7,65% στην Πέλλα, 7% στην Πιερία και 8,21% στην Ημαθία), όσο και η Νίκη (7,15% στην Πέλλα, 9,26% στην Πιερία και 5,48% στην Ημαθία) έχουν συγκεντρώσει πολύ υψηλότερο ποσοστό από το πανελλαδικό, που ήταν 4,44% και 3,70 αντίστοιχα. Μαζί με την Α' και Β' Θεσσαλονίκης καθώς και περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, βρίσκονται στο επίκεντρο της γαλάζιας στρατηγικής για ανακοπή των διαρροών προς τα δεξιά.

Η επιχειρηματολογία που αναμένεται να αναπτύξει και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης είναι πως η επιφυλακτική στάση της κυβέρνησης της ΝΔ και η επιλογή να μην κυρώσει τα τρία μνημόνια, δικαιώθηκε από τις εξελίξεις και η χώρα μας διαθέτει σήμερα ένα διαπραγματευτικό χαρτί στην προσπάθεια να υποχρεωθεί η γειτονική χώρα να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την συνθήκη. Παράλληλα η κυβέρνηση θα απορρίψει την άμεση κύρωση των τριών μνημονίων που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη να τονίζει χθες ότι θα κυρωθούν «όταν αξιολογήσει η Ελληνική Πολιτεία ότι υπάρχει πλήρης σεβασμός στη Συμφωνία"

Τα μηνύματα του κ. Μητσοτάκη προς το συγκεκριμένο ακροατήριο είναι συνεχή σε αυτή την προεκλογική περίοδο, όπως φάνηκε και από την επιστράτευση της ατζέντας νόμου και τάξης για τα πανεπιστήμια, ενώ έχουν προηγηθεί η υποψηφιότητα Μπελέρη και οι πρωτοβουλίες εκτόνωσης του μετώπου με την Εκκλησία.