Πολιτική

Μητσοτάκης: Οι εργοδότες να κοιτάνε λίγο έξω από τα στερεότυπα και τα «κουτάκια» τους

Μητσοτάκης: Οι εργοδότες να κοιτάνε λίγο έξω από τα στερεότυπα και τα «κουτάκια» τους Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το νέο γραφείο ειδικών κοινωνικών ομάδων της ΔΥΠΑ στην Αθήνα.

Η ΔΥΠΑ αρχίζει να έχει «ουσιαστικό αποτύπωμα», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο νέο γραφείο ειδικών κοινωνικών ομάδων της υπηρεσίας, στην Αθήνα.

«Πρεσβεύουμε στην πράξη μια αγορά εργασίας χωρίς αποκλεισμούς. Αλλά αυτό χρειάζεται μία διαφορετική αντίληψη για τον τρόπο με τον οποίο εντάσσουμε στην αγορά εργασίας συμπολίτες μας οι οποίοι μέχρι σήμερα στην πράξη αισθάνονταν και ήταν αποκλεισμένοι», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε για τις υποδομές του γραφείου και συνάντησε πολίτη με προβλήματα στην όραση, η οποία χρησιμοποίησε το ειδικά διαμορφωμένο δάπεδο για να κινηθεί στον χώρο και είχε πρόσβαση σε ενημερωτικό υλικό μέσω γραφής braille.

«Πρέπει και οι εργοδότες να αντιληφθούν ότι πρέπει να κοιτάνε λίγο έξω από τα στερεότυπα και από τα “κουτάκια” τους, για να δίνουν ευκαιρίες σε ανθρώπους οι οποίοι μπορεί στο παρελθόν να μην περνούσαν από τις “προδιαγραφές” ενός τμήματος ανθρώπινου δυναμικού», επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Και εδώ έρχεται ακριβώς η ΔΥΠΑ να παίξει αυτόν τον ρόλο γέφυρας μεταξύ και του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα και της αγοράς εργασίας, και να μπορέσει ακριβώς να κάνει πράξη ενεργητικές πολιτικές που έχουν και κοινωνικό και οικονομικό αποτύπωμα. Και ο χώρος αυτός, βέβαια, είναι το σύμβολο, θα έλεγα, αυτής της νέας προσπάθειας», συμπλήρωσε.

kyriakos-mitsotakis1_e649a.jpg

EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Το ΓΕΚΟ αποτελεί ένα πρότυπο γραφείο απασχόλησης. Οι εγκαταστάσεις του είναι προσβάσιμες σε άτομα με κινητικές αναπηρίες και δυσκολίες στην όραση, ενώ «κατάλληλα εκπαιδευμένα και έμπειρα στελέχη της ΔΥΠΑ» παρέχουν υπηρεσίες ενημέρωσης σχετικά με θέματα κατάρτισης, απασχόλησης και επιχειρηματικότητας καθώς και εξατομικευμένης υποστήριξης σε άτομα με αναπηρία, γυναίκες θύματα έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας, αστέγους, αποφυλακισμένους, απεξαρτημένους, θύματα εμπορίας ανθρώπων, πρόσφυγες, Ρομά και διεμφυλικά πρόσωπα, σύμφωνα με το Μαξίμου.

dypa2_76354.jpg

EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

dypa1_8c5fd.jpg

EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ