Πολιτική

Μέλος ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει ανθρωποφαγία: Ζητώ συγγνώμη εκ μέρους όσων παραμένουμε στον ΣΥΡΙΖΑ για την απρέπεια Οικονόμου

Μέλος ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει ανθρωποφαγία: Ζητώ συγγνώμη εκ μέρους όσων παραμένουμε στον ΣΥΡΙΖΑ για την απρέπεια Οικονόμου Φωτογραφία: Eurokinissi
Ντόμινο αντιδράσεων προκάλεσε ο Θανάσης Οικονόμου με τις δηλώσεις του για «συναλλαγές» κατά τον έλεγχο του Πόθεν Εσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ

Δυσαρέσκεια και αναστάτωση έχει δημιουργήσει στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ η δήλωση του Θανάση Οικονόμου περί συναλλαγής παλιών βουλευτών του κόμματος με τη ΝΔ προκειμένου να βγει καθαρό το πόθεν έσχες Μητσοτάκη.

Φαίνεται, δε, ότι το πρόβλημα που έχει προκύψει στη Κουμουνδούρου δεν έχει ξεπεραστεί παρά το άδειασμα του Θανάση Οικονόμου από πηγές του κόμματος και την ίδια την εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά και μάλιστα εις διπλούν.

Κεχαγιά αδειάζει και Πολάκης επικροτεί

Άλλωστε, χθες το απόγευμα ο Παύλος Πολάκης προχώρησε σε ανάρτηση που επικροτούσε χωρίς καμία επιφύλαξη τον Θανάση Οικονόμου.

{https://www.facebook.com/PolakisPavlos/posts/pfbid0ML5G6k7ZteY5h19ULw6DeMCF17oi1MpTvj4wrZYxTiuiUM9NxrW3mzC9rJevKk3ul}

Νέο χτύπημα στον Τσίπρα

Φαίνεται, ωστόσο, ότι δεν συμφωνούν όλοι με τους Οικονόμου-Πολάκη, με αρκετούς να επισημαίνουν ότι πέρα από χυδαιότητα εναντίον των Νίκου Βούτση, Γιώργου Βαρεμένου και Τασίας Χριστοδουλοπούλου, η δήλωση Οικονόμου αποτελεί και ένα ακόμη χτύπημα του Κασσελακικού στρατοπέδου στη διακυβέρνηση Τσίπρα και στον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά.

Έκρηξη Χαλαζωνίτη εναντίον Οικονόμου, νέων ηθών και διαδικασιών

Χαρακτηριστική ήταν η ανάρτηση του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Χαλαζωνίτη, που αποκλείοντας κάθετα οποιαδήποτε συναλλαγή των εν λόγω βουλευτών, στέκεται πολύ επικριτικά απέναντι στον Θανάση Οικονόμου, κάνοντας λόγο για ανθρωποφαγία, λαϊκισμό, ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής, συκοφαντίες και απρέπεια. Παράλληλα, δε, αφήνει αιχμές για έλλειψη δημοκρατικών διαδικασιών στη Κουμουνδούρου, αναφέροντας: «Δημήτρης Χαλαζωνίτης Μέλος (ακόμα) της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία (μέχρι που κάποιος να φάει κι εμένα)».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Δημήτρη Χαλαζωνίτη:

Κάτι που έμαθα σαν αλφαβητάρι από 15 χρόνων, οταν οργανώθηκα στην Αριστερά. 1) Δεν ποινικοποιούμε την πολιτική ζωή χωρίς ατράνταχτες αποδείξεις. 2) Δεν συκοφαντούμε επειδή …. εικάζουμε. 3) Δεν κανιβαλίζουμε ΚΑΝΕΝΑ. Λυπάμαι που το αυτονόητο πρέπει να το βάλω σε λόγια: δεν υπάρχει περίπτωση οποιοσδήποτε σφος η σφα από τη θέση προέδρου η αντιπροέδρου η μέλους οποιασδήποτε επιτροπής στη Βουλή να συγκάλυψε οτιδήποτε έναντι ευτελούς ρεβεράντζας η αντιτίμου.

Γιατί Θανάση με τον Νίκο Βούτση (για να αναφέρω έναν μόνο πρόεδρο Βουλής η επιτροπής) όσο κι αν έχουμε φάει τα πολιτικά μας μουστάκια, πάντα θα υποκλίνομαι στα υπερπολλαπλάσια έντιμα πολιτικά του χιλιόμετρα και στο ότι σε όσα δύσκολα και άγρια αντιμετώπισε ουδέποτε λύγισε. Θέλω να πιστεύω ότι ο Θανάσης έχει μετανιώσει για την απρέπεια. Αν πάλι όχι αισθάνομαι την ανάγκη εκ μέρους όσων παραμένουμε στο ΣΥΡΙΖΑ και αντιστεκόμαστε στην ανθρωποφαγία και τον λαϊκισμό, να ζητήσω συγγνώμη από όσους εθίχθησαν. Και αυτό είναι κάτι άλλο που έμαθα από 15 χρόνων στην Αριστερά.

Δημητρης Χαλαζωνίτης Μέλος (ακόμα) της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία (μέχρι που κάποιος να φάει κι εμένα).

IMG 20240606 WA0000 965ce