Πολιτική

Μπάχαλο στον ΣΥΡΙΖΑ με τις δηλώσεις Οικονόμου για Πόθεν Εσχες Μητσοτάκη - Οργισμένες αντιδράσεις και κατά Κασσελάκη

Μπάχαλο στον ΣΥΡΙΖΑ με τις δηλώσεις Οικονόμου για Πόθεν Εσχες Μητσοτάκη - Οργισμένες αντιδράσεις και κατά Κασσελάκη
Γαϊτανάκι σφοδρών αντιδράσεων προκάλεσε ο Θανάσης Οικονόμου με τους υπαινιγμούς του κατά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ

Φωτιές στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε ο Θανάσης Οικονόμου, με τις αιχμές του κατά παλιών στελεχών του κόμματος που είχαν ελέγξει το Πόθεν Έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο Action 24 αναφέρθηκε στην Επιτροπή Πόθεν Εσχες της Βουλής επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, με υπαινιγμούς για «συναλλαγές» και «σκιές».

Αμεση ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ που μέσω της εκπροσώπου Τύπου, Βούλας Κεχαγιά, η οποία «άδειασε» τον Θανάση Οικονόμου.

«Εμείς δεν έχουμε γείρει θέμα ελέγχου των προηγούμενων ετών. Εμείς λέμε ότι από το 2021 (σ.σ.: οπότε και κατατέθηκε το τελευταίο Πόθεν Εσχες) ο κ. Μητσοτάκης αλλά και άλλα πολιτικά πρόσωπα δεν έχουν υποβάλλει δήλωση Πόθεν Εσχες. Στο διάστημα αυτό, ο κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με δημοσιεύματα τα οποία δεν έχουν διαψευστεί, έχει αποκτήσει κι άλλα περιουσιακά στοιχεία και άλλα ακίνητα», είπε η Βούλα Κεχαγιά μιλώντας στο Kontra.

{https://www.youtube.com/watch?v=Z_yxSpBqwx4}

Στην τότε Επιτροπή Πόθεν Εσχες συμμετείχαν ο Γιώργος Βαρεμένος και η Τασία Χριστοδουλοπούλου, ενώ Πρόεδρος της Βουλής ήταν ο Νίκος Βούτσης. Αρα στους υπαινιγμούς τους κ. Οικονόμου «εμπλέκονται» (και) τα τρία αυτά πρόσωπα. Οργισμένες ήταν οι αντιδράσεις των δύο εξ αυτών, όπως και της Νέας Αριστεράς.

Βούτσης: Όσοι σιωπούν και είναι ακόμη στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να απαντήσουν

«Δεν άκουσα και δεν με ενδιαφέρει να ακούσω τις διαβολές που συστηματικά εκτόξευαν όσοι μας κατηγορούσαν για το ότι δεν βάζαμε στις φυλακές πολιτικούς αντιπάλους, δεν μοιράζαμε τα 37 δισ. για να μας ψηφίσουν οι πολίτες, δεν ταυτιζόμασταν στο ύφος και το ήθος της διακυβέρνησης με το τοξικό υπόδειγμα της πολιτικής όπως για την μη ίδρυση "κόκκινων" προπαγανδιστικών μίντια αλλά και για άλλα πολλά», υπογραμμίζει σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο τέως προεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Θανάση Οικονόμου κατά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετείχαν στην Επιτροπή ελέγχου «πόθεν έσχες» της Βουλής.

«Μόνο που τότε δεν περιλαμβάνανε τον σ. Αλέξη Τσίπρα ως συμμέτοχο στην αυτοϋπονόμευση. Η λέξη ηγεμονία και η θεσμική προσήλωση ήταν πάντα ξένες σε όσους υποτιμούσαν την σκληρή πολιτική σύγκρουση, προκρίνοντας την προσωπική ανένδοτη δήθεν αντιπαράθεση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Πέντε χρόνια μετά όλοι έχουν καταλάβει ποια ήταν η σωστή άποψη απέναντι στην τοξικότητα και την καθεστωτική νοοτροπία που στήριξε την κυριαρχία της νεοφιλελεύθερης πολιτικής», σημειώνει και συνεχίζει:

«Κατά τα άλλα είναι τοις πάσι γνωστό ότι η Επιτροπή Πόθεν Έσχες αποτελείται από δικαστικούς κατά πλειοψηφία. Επίσης είναι γνωστό ότι δεν νοείται καμία παρέμβαση, πέραν του θεσμικού τους ρόλου, βεβαίως από τον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο της Βουλής και από τους τότε πρόεδρο και αντιπρόεδρο της Επιτροπής».

«Αυτά προς ενημέρωση και του κ. Κασσελάκη που προφανώς δεν έχει καμία γνώση πάνω σε ένα μείζον πολιτικό ζήτημα. Όσοι σιωπούν και είναι ακόμη στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να απαντήσουν. Όλοι και όλες κρινόμαστε και για τότε και για σήμερα», καταλήγει.

Βαρεμένος: «Διπρόσωπος» ο Οικονόμου, «επιδειξίας» ο Κασσελάκη

Βέλη εναντίον του Θανάση Οικονόμου αλλά και του Στέφανου Κασσελάκη εκτόξευσε ο Γιώργος Βαρεμένος, απαντώντας στις αιχμές του πρώτου κατά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν ελέγξει το Πόθεν Έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Δεν τον αναγνωρίζω ως πρώην σύντροφό μου, τον έχω συναντήσει 2-3 φορές στη ζωή μου», είπε αρχικά ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖA μιλώντας στο Action24.

«Προφανώς είναι διπρόσωπος. Οσα είπε είναι αθλιότητες και θα δώσει λόγο εκεί που πρέπει να δώσει», τόνισε ο κ. Βαρεμένος για τον κ. Οικονόμου. Και συμπλήρωσε: «Εγώ πάντα σεβόμουν τους θεσμούς, σεβάστηκα απολύτως και την ιδιότητα του προέδρου της Επιτροπής Πόθεν Εσχες. Οταν πήγα εκεί, βρήκα ένα χάος, δεν μπορώ να σας το περιγράψω».

Από τα βέλη του δεν γλίτωσε ούτε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, τον οποίο χαρακτήρισε «μετεωρίτη» και «επιδειξία».

«Πρόκειται για βρώμικο σύστημα, που μόλις πέντε ημέρες πριν τις ευρωεκλογές, προβαίνει σε αδιανόητες πράξεις, σε χυδαίες επιθέσεις, για παράδειγμα απέναντι σε μία γυναίκα, στην Έφη Αχτσιόγλου, χυδαίες επιθέσεις τις οποίες ενορχηστρώνει ο μετεωρίτης Κασσελάκης, πατώντας πάνω σε μία βάρκα μισογυμνισμού, διασπείρωντας αδιανόητα πράγματα για την πολιτική ζωή της χώρας», τόνισε ο κ. Βαρεμένος.

«Να έρθει ο κ. Οικονόμου και να πει συγκεκριμένα τι εννοεί. Εγώ βάδισα θεσμικά, αντιμετώπισα δύσκολες υποθέσεις. Τότε, η ΝΔ ως αντιπολίτευση είχε εργαλειοποιήσει το θέμα, έκανε επιθέσεις στον Φλαμπουράρη, στον Αλέξη Τσίπρα. (...) Εχουμε αντιπαράθεση αυτές τις μέρες με έναν επιδειξία, ας πούμε... αρχηγό, έναν μετεωρίτη, όπως τον χαρακτήρισα, ο οποίος καλεί τα κανάλια να δείξει πόσο ωραία σπίτια έχει, στο Κολωνάκι, στη Νέα Υόρκη, στις Σπέτσες, στη Μύκονο, που έχει και συμβούλου που είναι πιστοί στη Μύκονο...».

Νέα Αριστερά: Το κόμμα Κασσελάκη υιοθετεί ανοιχτά τακτικές Τραμπ

«Όσο πλησιάζουμε στις κάλπες και γίνεται φανερό το αδιέξοδο του lifestyle και της ταύτισης με στρατηγικές επιλογές της Δεξιάς όπως οι φοροαπαλλαγές στους πλούσιους, το κόμμα Κασσελάκη υιοθετεί ανοιχτά τακτικές Τραμπ: Εξωφρενικές θεωρίες συνωμοσίας, απροκάλυπτα fake news, υπερωρίες της χωματερής του διαδικτύου», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Νέα Αριστερά.

«Χτες βράδυ η αθλιότητα άλλαξε πίστα. Στέλεχος και συνεργάτης του κ. Κασσελάκη πέταξε λάσπη σε στελέχη της Νέας Αριστεράς και ανέβασε τον πήχη της χυδαιότητας, φτάνοντας στο σημείο να κατηγορήσει την κυβέρνηση Τσίπρα ότι ήρθε σε συνδιαλλαγή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το Πόθεν Έσχες του. Ως εδώ με τον βούρκο!», τονίζει, διαμηνύοντας ότι «οι τραμπικές μέθοδοι δεν πρόκειται να πτοήσουν τη Νέα Αριστερά». «Η Αριστερά στην Ελλάδα έχει μια πολύ μακρά παράδοση αγώνων για να φοβηθεί τη λάσπη», προσθέτει και συνεχίζει:

«Ο Κασσελάκης κατάφερε να κάνει λίγες μέρες πριν τις εκλογές την πιο βολική πάσα στην χρεοκοπημένη ΝΔ. Αναδεικνύεται έτσι σε χρυσό χορηγό του συστήματος Μητσοτάκη».

«Στην προσπάθεια δημιουργίας ενός life style ΙΧ κόμματος, ο κ. Κασσελάκης και τα στελέχη του προσπαθούν να ξαναγράψουν την Ιστορία και προσβάλουν με χυδαία ψέματα την αξιοπρέπεια χιλιάδων πολιτών με διαδρομή στην Αριστερά και τον προοδευτικό χώρο, ανεξαρτήτως των σημερινών επιλογών τους. Ως Νέα Αριστερά δεν θα μείνουμε σιωπηλοί απέναντι στον βούρκο, ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του», καταλήγει η ανακοίνωση της.

«Άδειασμα» και από Γιώργο Τσίπρα

«Αν έχει κατι να πει, κάτι συγκεκριμένο να πει, ας το πει. Γενικότητες και εικασίες δεν προσφέρουν κάτι, παρότι έχει έχει ξαναϋπάρξει συζήτηση για τους ελέγχους των δηλώσεων Πόθεν ΅Εσχες. Τα περί συναλλαγών είναι άλλου επιπέδου», είπε από την πλευρά του ο Γιώργος Τσίπρας μιλώντας στο Mega.