Πολιτική

Ο Κασσελάκης ανοίγει τα χαρτιά του μετά την επίθεση στον Τσίπρα

Ο Κασσελάκης ανοίγει τα χαρτιά του μετά την επίθεση στον Τσίπρα Φωτογραφία: SOOC/ NICK PALEOLOGOS
Οι αντιφρονούντες περιμένουν τον Στέφανο Κασσελάκη χωρίς διάθεση υποχώρησης.

Σε αναμονή της επιστροφής του Στέφανου Κασσελάκη από τις ΗΠΑ και της εμφάνισης του σήμερα το βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, διαβιεί το στελεχιακό της Κουμουνδούρου.

Ακόμη δεν έχουν χωνευτεί-αποτιμηθεί οι εξελίξεις της προηγούμενης εβδομάδας, δηλαδή οι υπόνοιες για τα μαύρα ταμεία, το κείμενο κριτικής των 87, οι πολεμικές φωνές στα social media και η μεταμεσονύχτια ανάρτηση-επίθεση που εξαπέλυσε ο Στέφανος Κασσελάκης στον Αλέξη Τσίπρα.

Πολύ περισσότερο, κανένας δεν φαίνεται να γνωρίζει τις προθέσεις του νυν προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, πέρα από τη στρατηγική διάσπασης που ακολουθεί μετά το δυσμενές αποτέλεσμα των εκλογών, με τη φημολογία να περιλαμβάνει σενάρια από παραίτηση έως νέα προσφυγή σε εσωκομματικές εκλογές ή διαγραφές.

Οι αντιφρονούντες τον περιμένουν χωρίς διάθεση υποχώρησης

Με αυτά τα δεδομένα, στο αντικασσελακικό στρατόπεδο θα περιμένουν να ακούσουν σήμερα το βράδυ όσα έχει να πει ο Στέφανος Κασσελάκης, καθώς και να διαπιστώσουν τη στάση του κατά την Πολιτική Γραμματεία της Παρασκευής, προκειμένου να εξάγουν συμπεράσματα και να καθορίσουν τη δική τους στάση στην Κεντρική Επιτροπή της Κυριακής.

Εξάλλου, το εν λόγω στρατόπεδο, μπορεί να διευρύνεται και βρίσκεται σε συνεννόηση αυτή την περίοδο, αλλά ακόμη δεν έχει καταλήξει σε κοινή στρατηγική αντιμετώπισης του επικεφαλής της Κουμουνδούρου, αλλά και δεν έχει βρει αντίπαλο που θα μπορούσε να αντιπαρατεθεί μαζί του σε κάλπες στη βάση.

Οι κασσελακικοί τον υπερασπίζονται

Πάντως, σε αντίστοιχη κατάσταση αναμονής γραμμής μοιάζει να βρίσκεται και το κασσελακικό στρατόπεδο, δεδομένου ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έλειπε επί μακρόν στις ΗΠΑ, αλλά και έχουν προηγηθεί τα γεγονότα της προηγούμενης εβδομάδας που δεν έχουν ακόμη μεταβολιστεί.

Σε κάθε περίπτωση, πρόσωπα αυτής της πλευράς, που έχουν μιλήσει δημόσια ή αρθρογραφήσει, όπως ο Ευάγγελος Αποστολάκης, Παύλος Πολάκης, Γιάννης Μπουρνούς και Νίκος Καρανίκας, υπερασπίζονται σθεναρά τον επικεφαλής της Κουμουνδούρου, παρά την απαλή κριτική που του ασκούν για επιμέρους ζητήματα, όπως η υπερβολική προβολή της προσωπικής του ζωής και η ανάγκη να δημιουργήσει ομάδα διαβούλευσης γύρω του.