Πολιτική

Μέχρι τι ώρα μπορώ να ψηφίσω, τι ώρα κλείνουν οι κάλπες

Μέχρι τι ώρα μπορώ να ψηφίσω, τι ώρα κλείνουν οι κάλπες
Λίγες ακόμα ώρες έχουν στη διάθεσή τους οι ψηφοφόροι να πάνε να ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές 2024. Τι ώρα κλείνουν οι κάλπες;

Στις 19:00 ακριβώς θα κλείσουν οι κάλπες σε όλη τη χώρα, συνεπώς οι ψηφοφόροι έχουν λίγο περισσότερο από δύο ώρες να προσέλθουν στα εκλογικά τους τμήματα και να ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές 2024. 

Με το που κλείσουν οι κάλπες, γνωστό θα γίνει και το exit poll που θα δίνει και μία εικόνα για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών. Καθαρότερη εικόνα όμως θα έχουμε γύρω στις 9 το βράδυ τόσο για τα ποσοστά των κομμάτων όσο και για όσους «κλειδώνουν» την παρουσία τους στο ευρωκοινοβούλιο.

Αργότερα, περίπου στις 23:00 θα έχουμε και τα τελικά αποτελέσματα που θα δείξουν ποια κόμματα ξεπέρασαν το απαιτούμενο ποσοστό και πόσους ευρωβουλευτές εκλέγουν.

Αυτή τη στιγμή η συμμετοχή στις ευρωεκλογές 2024 είναι γύρο στο 30%, ποσοστό αρκετά χαμηλό. Σε κάθε περίπτωση, τις επόμενες μέρες αναμένεται να αυξηθεί η συμμετοχή από ψηφοφόρους οι οποίοι βλέποντας τις υψηλές θερμοκρασίες και τον καταγάλανο ουρανό προτίμησαν να... κάνουν το μπανάκι τους και στη συνέχεια να προσέλθουν για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Σε κάθε περίπτωση, μείνετε συντονισμένοι στο Dnews και δείτε LIVE τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών 2024.