Πολιτική

Τεμπονέρας για αποτελέσματα ευρωεκλογών 2024: Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να αναλάβει πρωτοβουλία ανασύνθεσης

Τεμπονέρας για αποτελέσματα ευρωεκλογών 2024: Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να αναλάβει πρωτοβουλία ανασύνθεσης Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να αναλάβει πρωτοβουλία ανασύνθεσης του προοδευτικού χώρου, όχι με κομματικούς όρους που δεν αφορούν κανέναν, υπογραμμίζει ο Διονύσης Τεμπονέρας.

Την επικίνδυνη συντηρητική στροφή των πολιτών υπογραμμίζει ο Διονύσης Τεμπονέρας, σε ένα πρώτο σχόλιο για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών 2024 και την ίδια ώρα εκφράζει προβληματισμό για το γεγονός ότι οι πολίτες δεν εμπιστεύτηκαν με καθαρό τρόπο τις πολιτικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ανάρτηση, ο Διονύσης Τεμπονέρας εκφράζει προβληματισμό και για την πρωτοφανή αποχή από τις ευρωεκλογές 2024.

«Η πρωτοφανής αποχή από τις ευρωπαϊκές εκλογές προβληματίζει κάθε αριστερό και προοδευτικό πολίτη και οδηγεί σε πορεία απονομιμοποίησης στη συνείδηση μεγάλης μερίδας της κοινωνίας, των ευρωπαϊκών αντιπροσωπευτικών θεσμών και εκπροσώπων», υπογραμμίζει.

«Η σημαντική άνοδος της ακροδεξιάς σε Ελλάδα και Ευρώπη επιβεβαιώνει μια βαθιά και επικίνδυνη συντηρητική στροφή των πολιτών, που αναζητούν δυστυχώς διέξοδο σε φασιστικά μορφώματα. Η κυβέρνηση της ΝΔ εισπράττει με ξεκάθαρο τρόπο την αποδοκιμασία των πολιτών και μέσα σε λίγους μήνες υφίσταται διψήφια απώλεια στα εκλογικά της ποσοστά. Η ΝΔ έχει χάσει πάνω από το 25% της εκλογικής της δύναμης σε σύγκριση με τις περσινές εθνικές εκλογές», συνεχίζει ο Διονύσης Τεμπονέρας.

«Μας προβληματίζει το γεγονός, ότι οι πολίτες που απεγκλωβίζονται από την ΝΔ και τις δεξιές πολιτικές, δεν εμπιστεύτηκαν με καθαρό τρόπο τις πολιτικές μας προτάσεις και κατέφυγαν είτε στην αποχή, είτε σε ακροδεξιές λύσεις, είτε σε άλλες επιλογές», επισημαίνει.

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να προσαρμόσει τη στρατηγική του και να αναλάβει πρωτοβουλία ανασύνθεσης του προοδευτικού χώρου, με όρους κοινωνίας και όχι κομματικούς, που «δεν αφορούν κανέναν», όπως γράφει.

«Οφείλουμε συνεπώς συλλογικά και συντεταγμένα, να ακούσουμε την κοινωνία και να προσαρμόσουμε την πολιτική μας στρατηγική στην κατεύθυνση της συνεχούς διεκδίκησης της ενότητας των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων», αναφέρει.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ οφείλει, με όρους κοινωνίας και όχι με κομματικούς όρους που δεν αφορούν κανέναν, να αναλάβει πρωτοβουλία ανασύνθεσης και ανασύνταξης στον κατακερματισμένο και πολυδιασπασμένο προοδευτικό χώρο, μέσα από ανοιχτές, δημοκρατικές διαδικασίες πολιτικής και κοινωνικής ώσμωσης, μακριά από ηγεμονισμούς, περιχαρακώσεις και εσωκομματικές καταγραφές, καταθέτοντας παράλληλα ένα εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο, που θα δώσει κυβερνητική προοπτική και διέξοδο», καταλήγει ο Διονύσης Τεμπονέρας.

{https://www.facebook.com/dionisis.temponeras/posts/pfbid02bJjzN6oxwmv35kLYRgPJuMYEmQmqyXPwjhsJshabXvTt9wBmMJH2YAnGAaF6Xdvgl}