Πολιτική

Μητσοτάκης: Το κόμμα μας δεν έφτασε στον στόχο που είχαμε θέσει

Μητσοτάκης: Το κόμμα μας δεν έφτασε στον στόχο που είχαμε θέσει Φωτογραφία: INTIME/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ
Οι ευρωεκλογές «γίνονται αφετηρία μιας νέας διαδρομής» προς το 2027, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραδέχθηκε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν έφτασε στον στόχο που είχε θέσει, στο πρώτο του σχόλιο για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών 2024.

«Δεν με ενδιαφέρουν επιχειρήματα όπως ότι η διαφορά από το δεύτερο κόμμα είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία των ευρωεκλογών», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην άνοδο της ακροδεξιάς στο ευρωκοινοβούλιο, που αποτελεί «μια πραγματικότητα από την οποία δεν εξαιρείται» η Ελλάδα.

«Γνωρίζαμε ότι αυτή η εκλογή θα ήταν πολύ δύσκολη. Πολίτες που μας στήριξαν το 2023, ήξεραν ότι τώρα δεν εκλέγεται κυβέρνηση και αντιμετώπισαν ίσως διαφορετικά αυτή τη μάχη. Προεκλογικά, παρά τις δικές μου προσπάθειες, έλειψε ο ουσιαστικός προβληματισμός για το μέλλον της Ευρώπης και τη θέση της πατρίδας μας σε αυτή», συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης: Σέβομαι την επιλογή των πολιτών

«Πολλοί θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για θέματα της καθημερινότητας, με σημαντικότερο εκείνο της ακρίβειας. Σέβομαι την επιλογή τους, είτε εκφράστηκε με την πρωτοφανή αποχή, που δυσκολεύει ίσως την εξαγωγή συμπερασμάτων, ή με την επιλογή μικρότερων σχημάτων. Ακούω τη φωνή τους και την εντολή τους “σας εμπιστευόμαστε, αλλά προσπαθήστε πιο δυνατά”», συμπλήρωσε και σημείωσε ότι στη Γαλλία και τη Γερμανία, κραταιά κυβερνητικά κόμματα υποχώρησαν δραματικά, ενώ στην Ελλάδα η ΝΔ παραμένει κυρίαρχη δύναμη.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τις ευρωεκλογές 2024 «αφετηρία μιας νέας διαδρομής προς το 2027». πρόσθεσε ότι από αύριο η κυβέρνηση στρέφεται με «μεγαλύτερη ένταση στα προβλήματα, με περισσότερη δουλειά, λιγότερες αδυναμίες, μεγαλύτερη προσπάθεια και λιγότερες αστοχίες».

«Έχουμε τρία χρόνια μπροστά μας χωρίς εκλογές», τόνισε. «Όπως η Ελλάδα του 2024 είναι πολύ καλύτερη από εκείνη του 2019, έτσι η Ελλάδα του 2027 θα είναι πολύ καλύτερη από τη σημερινή», κατέληξε.

{https://www.youtube.com/watch?v=ZzcyEFApJVE}